reklama 11C

Dostihy zůstávají ve hře. Prezident Jockey Clubu ČR píše hygieničce

ikonka

Jockey Club ČR ve středu potvrdil, že požádal o povolení uspořádání dostihů na čtyřech závodištích. Zatím není jasné, jaké podmínky a opatření bude stát po pořadatelích vyžadovat, pokud na žádost dostihové autority kývne.
04.11.2020 11:24  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Povolení profesionálních sportovních soutěží v posledních dnech oživilo naději na dokončení letošní dostihové sezony. Prezident Jockey Clubu ČR Josef Bečvář ve středu odeslal hlavní hygieničce MUDr. Jarmile Rážové žádost o povolení dostihů na závodištích v Praze, Mostě, Slušovicích a Lysé nad Labem.
 
Jak informovaly internetová stránky JC ČR, pořadatelé vyjádřili s uspořádáním dostihů předběžný souhlas. Zatím posledním dostihovým dnem na českém území byla 11. října Velká pardubická se Slavia pojišťovnou, jejíž konání podpořila i hlavní hygienička.
 
V úvahu stále přicházejí čtyři mítinky. Na 14. listopadu je vypsaná Velká slušovická steeplechase, o tři dny později na státní svátek se chystá uspořádat závěrečný mítink Lysá nad Labem.
 

Podcast s Radkou Hovadovou: Ulysses byl láska na první pohled. O všem rozhodl los

 
Další vrcholné dostihy z přelomu října a listopadu St. Leger, Cena zimního favorita a Českomoravská cena se ve svých původních termínech nekonaly, ale závodiště v minulých týdnech avizovala jejich přesun na listopad, pokud to umožní epidemiologická situace.
 
Míč je nyní na straně ministerstva zdravotnictví a Jockey Clubu ČR. O tom, zda se koně aspoň v omezené formě ještě vrátí na dráhu, podle všeho rozhodnou konkrétní podmínky a opatření hygieniků.
 
Pokud by stát vyžadoval intenzivní testování žokejů a aktivních účastníků dostihového provozu v podobné míře, jak bylo avizováno v případě kolektivních sportů, znamenalo by to výrazné zvýšení nákladů na dokončení sezony a komplikaci pro už tak obtížné financování zbývajícího dostihových dnů..
 
U posledního klasického dostihu sezony se vznáší otazníky i nad jeho potenciální startovní listinou. Část špičky tříletého ročníku v čele s vítězem Českého derby Opasanem je už "zazimovaná", další stáje vzhledem k nejasnému datu konání mezitím přehodnotily své plány.
 
 
Ilustrační foto: Marek Sekáč



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE