reklama 11A

Dva úspěchy v Miláně, dvouletý Azov nezklamal ani při druhém startu

ikonka

Ve dvou různých zemích startovali ve středu koně v českém tréninku. V Miláně se dařilo překážkářům Josefa Váni mladšího a Pavlíny Baštové, na umělé dráze v Chantilly se představili tři svěřenci Václava Luky mladšího včetně nadějného Azova.
04.11.2020 17:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Oba prodejní dostihy pro překážkové koně se ve středu staly v Miláně kořistí českých stájí. Hned na úvod odpoledne se na proutěných překážkách suverénně prosadil Morning Star s Janem Kratochvílem, ve steeplechase získal své premiérové vítězství Rubens pod Janem Faltejskem.
 
Desetiletý Morning Star neměl v Premio North Bay (3200 m, 11 000 eur) větší práci. Hnědák stáje Scuderia Aichner SRL v závěru odešel lehce o 12 délek od domácího Padrinha. Svěřenec Josef Váni mladšího zvítězil poprvé od loňské veleúspěšné sezony, v níž získal Gran Corsa Siepi di Pisa (Gd3) a dvakrát doběhl druhý v dostizích Gd1. Celkově vyhrál na překážkách už podeváté.
 
O druhý český úspěch v Miláně se postaral dosud nezvítězivší Rubens. Sedmiletý hnědák, kterého připravuje Pavlína Baštová pro stáj www.trdelnik.com-Luka, vedl v Premio Whispin (3600 m, 12 000 eur) český doběh raz-tři. Dvě délky za ním doběhl na druhém místě Personal Coach, dotací pro třetího v cíli získal Starman.
 

Čtěte také: Dostihy zůstávají ve hře. Prezident Jockey Clubu ČR píše hygieničce

 
Nejsledovanějším členem středeční ekipy trenéra Václava Luky mladšího na umělé dráze v Chantilly byl dvouletý hřebec Azov. Vlastní odchovanec Viktora Timošenka a polobratr francouzského vítěze Fort Templiera při svém debutu v polovině září impozantně zvítězil v Saint-Cloud.
 
Žokej Gregory Benoist poslal hnědáka hned po startu classe 2 Prix du Coq Chantant (1300 m, 27 000 eur) na špici a postaral se o svižné tempo. Azov zavedl pole do cílové roviny, kde se přes něj dostal v barvách Godolphinu běžící ryzák Urgent Appeal. 
 
Polobratr gr.3 vítěze a druhého ze Secretariat Stakes (Gr.1) Ziyarida zvítězil jistě o 1 3/4 délky, Azov s podobným přehledem uhájil druhé místo. "Podal vynikající výkon, byl to těžký dostih. Vítěz nesl o kilo a půl méně a zdá se, že do budoucna to může být velmi zajímavý kůň," hodnotil Václav Luka mladší.
 
"Jít zepředu s podruhé startujícím dvouletkem samozřejmě není nic snadného, ale jak mi řekl i Gregory, Azov potřebuje jít v tempu. Na špici hezky odpočíval, pak sice nezachytil nástup, ale není důvod propadat žádným chmurám, že dnes nevyhrál. Máme hodně dobrého koně, který bude ještě lepší na trávě. Za mě je Azov adeptem na zisk blacktype a určitě patří mezi naše top dvouleté koně," dodal.
 
Zbylí dva bošovičtí koně se neumístili. Ve stínidlech běžící Ideal Man se v cílové rovině prodejního dostihu na 2700 metrů prakticky zastavil a klesl na jedenácté místo. Jeho tříletý polobratr Ideal King nebyl na 2100 metrů o mnoho šťastnější. Navzdory pozici za koňmi v zadní části pole zpočátku puloval, v cílové rovině zůstal za hradbou koní a zapletl se do skrumáže, po níž doběhl sedmý.
 
Majitel Ideal Kinga Milan Kříž měl nicméně v Chantilly i jeden důvod k radosti. Po mílovém prodejním dostihu získal za 26 105 eur v cíli šestého Chill Chainnigha. Tříletek připravovaný dosud Yannem Barberotem běžel letos již desetkrát a aktuálně má francouzský rating 36.
 
Jako dvouletý však syn Wootton Bassetta vystoupal až na známku 41, když vyhrál v Nantes a Lion D’Angers, doběhl čtvrtý v listed v Deauville a pátý v grupě 3 Prix Thomas Bryon Jockey Club de Turquie.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE