reklama 11B

Tereza Svobodová: I sportovní kůň je zvíře a potřebuje pohyb ve výběhu

ikonka

Parkurová juniorská jezdkyně Tereza Svobodová sídlí se svými koňmi už čtyři roky v jezdeckém areálu Horse Academy v Radimovicích. Velmi si cení toho, že i přes lokalitu nedaleko Prahy jsou zde k dispozici rozlehlé výběhy a krásná příroda k vyjížďkám.
06.06.2020 08:15  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Areál Horse Academy v Radimovicích je mezi jezdeckou veřejností velmi dobře známý a už čtyři roky je domovskou stájí úspěšné juniorky Terezy Svobodové. Dnes je v jejich péči celkem dvacet čtyři koní. 
 
Kde s koňmi aktuálně sídlíte a jak dlouho je tato stáj vaší domovinou?
 
Už přibližně čtyři roky se i s našimi koňmi nacházíme v Horse Academy v Radimovicích, kde máme pronajatou celou jednu stáj.
 
Jsou zde jen vaši koně, nebo nabízíte například i ustájení klientských koní?
 
Ano, nabízíme i ustájení, dříve jsme nabízeli i další služby jako vodění do výběhu či pohybování koní, ale vzhledem k tomu, že je zde s námi už jen jeden klient s více koňmi, který má svůj vlastní tým, tak už tyto doplňkové služby nejsou z naší strany potřebné.
 
Jak jste v Radimovicích spokojená?
 
Jsme zde velmi spokojení, koně zde mají ten nejlepší servis a zázemí, je zde úplně vše, co je pro sport potřeba.
 

ČTĚTE TAKÉ: Sofie Najmanová: Náš areál je do kruhu. Dokonce i halu máme do oblouku

 

Můžete nám blíže popsat zázemí, které zde máte k dispozici?
 
Můžeme využívat dvě jezdecké haly, jedna z nich je plachtová, v té se dá jezdit i v létě. Dále je tu jízdárna, kruhovka na lonžování, kolotoč a také hodně výběhů, a pak takové běžné věci jako přípravný box, mycí box se soláriem, sedlovny a tak dále. Navíc je zde také velmi krásná příroda pro vyjížďky.
 
Jak u vás vypadá běžný denní režim?
 
Hned ráno se koně nakrmí, pak je stájnice vymístují a následně se pokračuje individuálně podle toho, co který kůň má zrovna naplánovaného. Každý má svůj celodenní rozvrh. Hodně využíváme výběhy a za špatného počasí kolotoč.
 
Kolik je v areálu aktuálně koní?
 
V naší stáji je dvacet čtyři koní, v té druhé přibližně stejně, možná o jednoho, dva více, to znamená, celkově kolem padesáti koní.
 
Co je pro vás nejdůležitějším kritériem jezdeckého areálu, bez něhož byste se nedokázala obejít?
 
Velmi podstatné jsou pro mě kvalitní povrchy na jízdárně a jezdecké hale, myslím, že u vyššího sportu je to hodně důležité, ale rozhodně si nedokážu představit areál bez výběhů. I sportovní kůň na té nejvyšší úrovni je pořád zvíře a potřebuje mít prostor pro volný pohyb.
 
Foto archiv Terezy Svobodé



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE