reklama 11B

Farma Bohuňovice. Místo, kde zahájila svou kariéru Sára Vingrálková

ikonka

Velmi talentovaná parkurová jezdkyně Sára Vingrálková využívá se svými koňmi zázemí areálu Farmy Bohuňovice v Olomouckém kraji, která patří od roku 2007 jejím rodičům. Pro své sportovní svěřence má rezervovaný samostatný oddíl stáje s osmi boxy.
01.02.2020 06:25  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12B

Výhodu vlastní jezdecké stáje si uvědomuje a naplno využívá osmnáctiletá Sára Vingrálková. Její rodiče zakoupili v roce 2007 areál bývalého zemědělského družstva a začali ho postupně rekonstruovat. Dnes je Farma Bohuňovice velmi kvalitním zázemím s kapacitou pětatřiceti boxů.
 
Prozraďte nám, prosím, kde se nachází váš areál a jaká je jeho historie?
 
Mým domovským areálem je Jezdecký klub Derby na Farmě Bohuňovice v Olomouckém kraji. Areál patří mým rodičům, kteří ho mají od roku 2007. V naší stáji jsem vlastně aktivněji začala jezdit a odstartovala jsem tam sportovní kariéru. Ve chvíli, kdy rodiče viděli, že mě ježdění na koni baví, koupili areál, kde bylo zrušené zemědělské družstvo a začali ho postupně rekonstruovat a přizpůsobovat jezdectví.
 
Jaké jsou základní parametry areálu?
 
Máme v areálu dvě stáje, jedna je pro koně s nájemní smlouvou a koně, které se využívají na vyjížďky klientů. Stáj má 27 boxů. Druhá stáj je pro mé koně, ta má osm boxů. Máme zde velkou jízdárnu o rozměrech 120 krát 45 metrů, stálý drezurní obdélník, lonžovací jízdárnu a krytou halu 55 krát 25 metrů, kolotoč a několik pískových a travnatých výběhů.
 

ČTĚTE TAKÉ: Dvůr Hoffmeister: Z ruiny vyhledávaným cílem pro jezdce i veřejnost

 

Co je největší výhoda vaší stáje?
 
Největší výhoda je, že je to naše stáj a vše si můžeme přizpůsobit tak, aby to co nejvíce vyhovovalo nám a našim koním.
 
Jak si představujete stáj či areál s ideálním zázemím pro vaši disciplínu, co by tam rozhodně nemělo chybět?
 
Pro mě je nejdůležitější jízdárna a hala s kvalitním povrchem. Pro parkurové koně je velmi užitečný i kolotoč, který nám usnadní práci. Prostorné boxy, aby měli koně pohodlí. Není to asi úplně nezbytné, ale já mám ráda, když se koně mohou dívat z okna ven a z druhého okna do uličky ve stáji. V zimním období je také velmi výhodné mít solárium, kde kůň rychle uschne po ježdění a prohřeje si svaly.
 
Foto archiv Sáry Vingrálkové




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE