reklama 11A

Startuje série LGCT 2021. Jejím vrcholem bude opět GC Prague Playoffs

ikonka

Startuje další ročník série Longines Global Champions Tour. Už od 4. do 6. března se odehraje první kolo v katarské metropoli Dauhá. Vrcholem sezony pak bude GC Prague Playoffs v pražské O2 areně. Připomeňte si s námi nejdůležitější pravidla seriálu!
02.03.2021 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Nejlepší parkuroví jezdci a koně se již začátkem března poprvé představí při prvním kole dalšího ročníku seriálu Longines Global Champions Tour. Závodit budou nejen o celkové výhry v hodnotě 25,9 milionů eur, ale také prestižní titul šampiona série.
 
Kromě celkového triumfu budou sportovci bojovat také o účast na vyhledávaném mítinku GC Prague Playoffs, jenž se odehraje v listopadu v pražské O2 areně. Pozvání na tuto akci dostanou vítězové jednotlivých Grand Prix, kteří proti sobě nastoupí v Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, jež tak nabídne to nejlepší z celé sezony.
 
Ročník 2021 otevírá katarské Dauhá, a poté čeká účastníky celkem šestnáct zastavení na čtyřech kontinentech. Finále letos hostí Šanghaj, kde budou korunován vítěz sezony 2021. Každé kolo uvítá dvojice složené z nejlepších parkurových jezdců a koní a nabídne jako vrchol víkendu soutěž LGCT Grand Prix.
 
Abychom vám pomohli zorientovat se při sledování průběhu tohoto seriálu, přinášíme vám stručného průvodce jeho pravidly.
 
Kdo se účastní série LGCT?
Nejlepší jezdci světa mohou nastoupit do kteréhokoliv kola seriálu a soutěžit tam o body do žebříčku i výhry v hodnotě 300.000 eur, které jsou vypsány v každé Grand Prix.
 
Jak to všechno probíhá?
Jezdci a koně začínají skákat v rámcových soutěží jakéhokoliv kola LGCT CSI5*. To jim umožňuje aklimatizovat se na různorodé prostředí soutěžních arén, od travnatých po pískové povrchy, na malá i velká kolbiště. A také jim to dává možnost získat pěkné výhry.
 
Kdo soutěží v LGCT Grand Prix?
Do každé LGCT Grand Prix postupuje 35 jezdců z kvalifikace, která soutěži předchází. Dvojice startují v LGCT Grand Prix v obráceném pořadí dle výsledků z kvalifikace. Překážky dosahují výšky do 155, resp. až 160 centimetrů. Pokud dokončí více jezdců s čistým kontem, tedy bez penalizace trestnými body, nebo je na prvním místě více jezdců se shodným počtem trestných bodů, dojde na rozeskakování, jež rozhodne o celkovém vítězi soutěže.
 
Jak funguje bodování série?
Body jsou přidělovány každému z 35 jezdců podle výsledku v dané LGCT Grand Prix. V rámci sezony se jezdci do celkového bodového zisku započítává osm nejlepších výsledků. 
 
Co je to LGCT Super Grand Prix?
LGCT Super Grand Prix je naprostým vrcholem sezony. Představí se v ní všichni vítězové jednotlivých LGCT Grand Prix, případně další jezdci v pořadí, pakliže někdo vyhraje více kol. Tato speciální soutěž se bude konat při GC Prague Playoffs v Praze. Diváci se tak mohou těšit na nejlepší koně a jezdce, jež budou bojovat o titul „LGCT Super Grand Prix Champion“.
 
Zdroj: Tisková zpráva LGCT
Foto: LGCT / Stefano Grasso
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE