reklama 11A

Koňské hvězdy letí do Dauhá. Z ČR tam míří svěřenci Anny Kellnerové

ikonka

V sobotu krátce před 8. hodinou ranní se v belgickém Lutychu přemístila početná skupina parkurových koní na palubu letadla, které míří do katarského Dauhá na dvoje závody CSI5*. Mezi nimi jsou i svěřenci Anny Kellnerové.
20.02.2021 08:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
PRÁVĚ TEĎ
| FANCLUB
reklama 12B

 
Již v příštím týdnu odstartuje v katarském Dauhá série dvou parkurových závodů kategorie CSI5*. Ty druhé budou součástí prestižní série Global Champions, které se účastní i tým Prague Lions. 
 
Na palubě letadla z Evropy tak nechybí ani svěřenci Anny Kellnerové, patnáctiletý valach Balguero a třináctiletá klisna Catch Me If You Can OLD. S nimi letí také jejich ošetřovatelka z Czech Equestrian Teamu Kateřina Krpelová.
 
Tradičním odletovým letištěm pro evropské koně je v belgickém Liege, v českém názvosloví Lutych, který se nachází nedaleko Cách či Maastrichtu. Přímo na tomto letišti se nachází areál Horse Inn, který je špičkově vybavený nejen pro letecký, ale i silniční transport koní. Nachází se na ideální poloze – v srdci tzv. „Zlatého trojúhelníku“ spojujícího Amsterdam, Paříž a Frankfurt. 
 

PSALI JSME: Jak dostat koně do Tokia. Letenka vyjde na více jak 600 tisíc korun

 
Zahajovací mítink CSI5* v Dauhá bude probíhat od 25. do 27. února. Během tří dnů proběhne šest soutěží od 145 do 160 centimetrů s celkovou dotací 755.100 eur. Vrcholem bude dvoukolová Grand Prix. Hlavní pozornost na sebe ovšem bude strhávat navazující závod, jenž je součástí série Global Champions. Konat se bude od čtvrtka 4. března do soboty 6. března a na dotacích bude v šesti soutěžích rozděleno 750.000 eur. První kolo týmové Global Champions League se pojede ve čtvrtek od 17:45 hodin tamního času, druhé kolo pak v sobotu od 14:45 hodin. Následovat bude od 18:15 hodin Longines Global Champions Tour Grand Prix.
 
Dějištěm zmíněných závodů je areál Al Shaqab. Toto světové jezdecké centrum bylo otevřeno v roce 1992. Nechal ho vybudovat šejk Hamad Bin Khalifa Al Thani, který se věnuje především propagaci a chovu arabských koní. 
 
Global Champions čeká v roce 2021 celkem 16 zastávek. Po Dauhá budou následovat Madrid, Ramatuelle / Saint Tropez, Cannes, Stockholm, Paříž, Monako, Berlín, Londýn, Valkenswaard, Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a Praha. Galashow světového parkuru GC Prague Playoffs je naplánovaná na 18. až 21. listopadu.
 
Foto Kateřina Krpelová / CET



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE