reklama 11C

Anna Kellnerová: Když budeme postupovat dál, budu skákat každý den

ikonka

Česká reprezentantka Anna Kellnerová je při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v pražské O2 areně nejen v roli jezdkyně, ale také manažerky týmu Prague Lions. Jak prozradila v rozhovoru, nominační rozhodnutí nebyla snadná.
17.11.2021 20:31  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Ze šesti členů týmu Prague Lions dorazili do libeňské O2 areny čtyři, což je dle pravidel Super Cupu Global Champions League maximum. Ne každý z jezdců si pak mohl vzít s sebou dva koně, neboť jejich celkový počet nesmí přesáhnout šest. Anna Kellnerová v pozici týmové manažerky tak měla těžkou úlohu, koho do Prahy nominovat.
 
„Rozhodování to nebylo úplně jednoduché, jelikož těch jezdců i koní máme kvalitních docela dost. Ale na druhou stranu jsem musela přemýšlet nad tím, že máme dva jezdce kvalifikované do Super Grand Prix. Domluvy byly dlouhé, řešila jsem to již od Global Champions v Římě, ale nakonec si myslím, že jsme vybrali správný tým a správný set-up pro tento víkend,“ uvedla v rozhovoru den před startem galashow světového parkuru. 
 
Niels Bruynseels a Segio Alvarez Moya měli určitou výhodu jako účastníci Super Grand Prix, stejně tak si lze těžko představit pražský mítink bez účasti Anny Kellnerové. Bylo těžké pro ni vybrat čtvrté jméno? „Vůbec to nebylo těžké, jelikož Jur Vrieling měl skvělé výsledky celou sezonu, má dva opravdu skvělé koně, závodil za tým několikrát a vždy podával velmi kvalitní výsledky. Takže pro mě rozhodnutí, že pojede Jur, bylo v podstatě samozřejmé. Ale na druhou stranu je to i tak, že máme dva jezdce do Super Grand Prix, což je Niels a Sergio. Mohla jsem se rozhodnout, že by do Prahy jeden z nich nejel za tým, ale jako jednotlivec. Já bych pak přibrala jiného jezdce, buď Marca Houtzagera, nebo Leopolda van Astena. Ale to, co jsem řešila, byla souhra mezi jezdcem a koněm a výsledky, které do té doby měli. A to měli Niels a Sergio nejlepší. I když jsem se mohla rozhodnout jinak, tak mají koně, kteří jsou velmi zkušení a podávají skvělé výsledky. Rozhodla jsem se proto je sem vzít, i když je to pro tým trochu handicap, když musí závodit i v Super Grand Prix,“ vysvětluje Anna Kellnerová.
 

 
A jaký je tedy plán, kdo kdy bude skákat? „Nějaký plán máme a bude záležet na tom, jak budeme skákat ve čtvrtek a jestli se dostaneme do semifinále. Musíme dávat pozor, aby koně toho moc nenaskákali, a aby měli dost energie. Uvidíme, zda budeme moci v našem plánu pokračovat v dalších dnech,“ nastiňuje manažerka týmu. Ve čtvrtek nastoupí Jur Vrieling s Fiumicinem Van De Kalevallei, Niels Bruynseels v sedle valacha Delux Van T & L a Anna Kellnerová se Silverstonem. „Počítám, že bych koně v ideálním případě vystřídala, aby toho nemuseli tolik naskákat, zůstali fresh a měli na parkur v daný den dost energie. Takže první den by měl nastoupit Silverstone, a když dobře zaskáčeme a dostaneme se do semifinále, tak bych ráda nastoupila s Catch Me If You Can,“ prozradila. Diváci tuto dvojici však uvidí i ve čtvrtek, a to v zahajovací soutěži. „Mám v plánu, že bych si s Catchie skočila tu stočtyřicetpětku, ale nevím, zda si jí skočím celou. Je dost možné, že si skočím jen pár skoků, dám ruku nahoru a vzdám pokračování, abych jí pošetřila energii. Na druhou stranu jí dám možnost se do té arény podívat a skočit si čtyři pět skoků,“ doplňuje. 
 
V případě, že se Pražským lvům bude dařit, tak bude mít Anna velmi rušno, a to právě proto, že má k dispozici hned dva koně. „Každý tým zde může mít pouze šest koní. Niels a Sergio neměli možnost si vzít dva koně, takže i kdybych jim já ráda předala tu možnost si vzít druhého koně, aby měli koně jak na Super Grand Prix, tak na týmy, tak oni bohužel nejsou v situaci, aby na to měli koně připravené. Takže naopak já jsem se dvěma koňmi nastoupit musela, a tím pádem pravděpodobnost, když se kvalifikujeme do dalších kol, že budu muset skákat každý den, je v podstatě stoprocentní. Já bych to bývala ráda udělala trošičku jinak, ale musíme pracovat s tím, co máme, a i tak podat co nejlepší výsledek,“ dodala Anna Kellnerová.
 
Video: Josef Malinovský
Foto: Stefano Grasso



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE