reklama 11C

Do Prahy přijíždí nejlepší parkuroví koně světa. Budou tu do neděle

ikonka

V úterý 16. listopadu dorazila do areálu pražské O2 areny většina parkurových koní, kteří se již za necelé dva dny představí při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Ubytováni jsou v dočasných stájích s nadstandardním vybavením.
16.11.2021 18:16  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Koně účastnící se mezinárodních parkurových závodů, které jsou již potřetí vrcholem nejprestižnější světové túry Global Champions, jsou ustájeni v těsné blízkosti O2 areny ve velkokapacitních stanech rozdělených na několik částí. Celkem je připraveno dočasné ubytování pro 240 koňských atletů. 
 
Aby měli co největší pohodlí, tak pod vrstvou dřevěných hoblin přímo určených k podestýlce jsou ještě koberce, které slouží jako izolační vrstva od podloží. 
 
Ve stanech je instalovaná vzduchotechnika, která přivádí do stájí teplý vzduch. V každé části stanu jsou také termostaty, aby stájový manažer mohl regulovat teplotu. Ta se pohybuje kolem osmnácti stupňů. Vedle stájí je ještě samostatný stan určený pro sprchování koní. Samozřejmostí je přívod teplé vody.
 
Kromě soutěžní arény jsou v areálu dvě tréninkové jízdárny, ta větší v hale O2 univerzum slouží k přípravě před soutěžemi, menší u stájí je určena pro základní opohybování koní. 
 
Myšleno je i na personál, který o koně pečuje. Ošetřovatelé bydlí doslova pár desítek metrů od stájí v nově vybudovaném hotelu Stages Hotel Prague.
 
Foto a video: Radim Kaller
 
 



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE