reklama 11A

FEI Awards 2020: Ingrid Klimke se stala nejlepším jezdcem desetiletí

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace vyhlásila držitele výročních cen FEI Awards 2020 v pěti kategoriích. Letos se vybírali ti nejlepší z nejlepších uplynulého desetiletí. Nejlepším sportovcem se stala legenda ve všestrannosti Ingrid Klimke.
12.12.2020 14:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Veřejnost v rámci letošních FEI Awards vybírala z 55 nominovaných z 19 zemí. Celkem bylo odevzdáno přes 70.000 hlasů. 
 
Jelikož byl letošní ročník udílení FEI Awards kvůli pandemii koronaviru Covid-19 zrušen, vítězové byli vyhlášeni prostřednictvím video pořadu, který moderovala britská paralympijská šampionka Natasha Baker. 
 
Vítězku ceny Longines FEI Rising Star Award Semmieke Rothenberger přemohly emoce, když jí její rodina uspořádala překvapivé předání ceny doma v Německu. „Jsem moc vděčná za to, že pro mě hlasovalo tolik lidí a že mám tak velkou základnu fanoušků, kteří mě podporují,“ uvedla. Semmieke Rothenberger získala, stejně jako další individuální vítězové, švýcarské hodiny FEI Top Partner Longines. 
 
Dvojnásobná zlatá medailistka ve všestrannosti družstev a pětinásobná olympionička Ingrid Klimke získala druhou cenu Peden Bloodstock FEI pro nejlepšího sportovce společně s poukazem na přepravu koní od hlavního sponzora a oficiálního partnera FEI Equine Logisticks, Peden Bloodstock. „Je to vše stále trochu neuvěřitelné, ale jsem šťastná,“ uvedla. 
 
Dvaapadesátiletá Ingrid Klimke byla na tuto cenu nominována v letech 2015 a 2017, v roce 2019 ji vyhrála. Je teprve druhým jezdcem v historii, který vyhrál evropský titul na stejném koni, získala individuální zlato na SAP Hale Bob OLD na mistrovství Evropy v letech 2017 a 2019. Ačkoliv se Klimke zaměřila na zisk svého prvního individuálního zlata na olympijských hrách v Tokiu v příštím roce, neostýchá se prozradit i své dlouhodobé ambice. „Už myslím na Paříž 2024, která není tak daleko. Ráda jezdím, ráda závodím a ráda pokračuji.“
 
Ve stájích Klimke byl i další důvod k oslavám, neboť Carmen Thiemann, hlavní ošetřovatelka koní, získala Cavalor FEI Best Groom Award a poukaz od sponzora kategorie a oficiálního výživového partnera FEI, kterým je Cavalor. 
 
Deset let od prvního ocenění byl Ebony Horse Club (GBR) oceněn cenou FEI Solidarity Award. „Být vyhodnocen jako nejlepší v tomto desetiletí, je obrovské uznání. Jsme nesmírně hrdí na práce, kterou děláme,“ řekla generální ředitelka klubu Naomi Howate. 
 
Letošní cenu FEI navzdory všemu získala německá paralympionička Angelika Trabert. Narodila se bez nohou a jen se třemi prsty na pravé ruce. Když získala své první ocenění, získala své první zlato v kategorii jednotlivců při Světových jezdeckých hrách v roce 2010. 
 
Foto FEI/Christophe Taniere a FEI/Liz Gregg
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE