reklama 11A

Vingrálková vyhrála GP v Šamoríně: Kas-Sini je velmi pozorný, říká

ikonka

Třetí pokračování parkurové série Danube Summer Live ve slovenském Šamoríně poprvé završila Grand Prix na výšce 150 centimetrů. Ze tří desítek dvojic nezvykle mnoho postoupilo do rozeskakování, v němž nenašla přemožitele Sára Vingrálková.
27.07.2020 08:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

 
Základní parkur Grand Prix Equistyle, která uzavřela v neděli 26. července další z třídenních mítinků Danube Summer Live v Šamoríně, překonalo bez jediného trestného bodu třináct koní, do rozhodující části jich nastoupilo nakonec dvanáct, a i napodruhé diváci viděli celou řadu čistých jízd. 
 
Se všemi svými svěřenci projel cílem s nulou na bodovém kontě Andrej Hollý. Zatímco s Diarou nepatřil mezi ty nejrychlejší, v sedle Quintany a Chellano Lady atakoval nejvyšší příčky. Nakonec se však musel spokojit s druhým a třetím místem, neboť jeho nejlepší čas 36,42, jehož dosáhl s Quintanou, překonala o půl sekundy česká reprezentantka Sára Vingrálková.
 
Ta v rozeskakování startovala s dvěma koňmi, ale s Mayo van de Herrkant skončila až sedmá za zmíněným Andrejem Hollým s Diarou. V sedle Kas-Sini DC však kurzem doslova prolétla a čas 35,92 sekundy byl ze všech nejrychlejší. 
 
„Parkur byl fain, mě se velmi dobře jezdil s oběma koňmi. Byl na mírách, ale korektní – s příjemnými liniemi a bez záludných situací. Andrej šel se všemi koňmi velmi rychle. Já jsem spoléhala na to, že Kas-Sini DC je velmi pozorný. Mohla jsem si dovolit cválat velmi rychle, on chyby nedělá z nepozornosti. Když já přijdu dobře, tak on skočí čistě, a to byla moje výhoda. Snažila jsem se jít na plné riziko a vyšlo to,“ zhodnotila v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz Sára Vingrálková.
 
 
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE