reklama 11B

Vingrálková vyhrála druhou Velkou cenu ČSP. Štětina má jisté finále

ikonka

Poslední kvalifikační mítink Českého skokového poháru 2020 proběhl v Opavě Kateřinkách. Nedělní Cargo – Hortim Velká cena Opavy však rozklíčovala jen jednoho finalistu, a tím je Jan Štětina. Podívá se do finále i vítězka z Kateřinek Sára Vingrálková?
16.08.2020 23:02  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Do finále Cargo – Hortim Velké ceny Opavy tradičně postoupilo deset dvojic, ale pouze tři si nenesly žádné trestné body. Ondřej Pospíšil s Einfachem, který výrazně bodoval i při předešlém kole v Hradištku u Sadské, však ve finálové části soutěže dvakrát chyboval a s osmi trestnými body se propadl až na sedmé místo. Jen osm setin sekundy ztrácel na vítěze Velké ceny Hradištka Jana Chýleho s Larou 13, jenž tentokrát zaznamenal po jedné chybě v obou částech soutěže. 
 
Podobně na tom byla i pátá Lucie Strnadlová s Fall River Blue VDL. Tato jezdkyně nasbírala v součtu osm trestných bodů i s klisnou Feminou, ale již na základním parkuru. Naopak ten finálový absolvovala ze všech nejlépe, což jí zajistilo třetí místo před Josefem Kinclem v sedle G-Pleasure D.D. 
 
Dvě nuly na své bodové konto zapisoval Jiří Tměj s Crosbym DK. Jeho čas v hodnotě rovných 49 sekund ovšem téměř o dvě vteřiny překonala poslední startující Sára Vingrálková s Oscarem de Fontaines. Připsala si tak po triumfu v Olomouci již druhé letošní vítězství v Českém skokovém poháru.
 
„Jitka Tměj nešel úplně rychle, takže já jsem věděla, že nepotřebuju zkracovat, nepotřebuju nikde riskovat chybu. Stačilo mi prostě jen cválat dobrým cvalem, nikde neubírat, zbytně nerozdávat metry a jen doufat, že nikde nepřijde chyba,“ konstatovala vítězka. 
 
Až za již zmíněným Ondřejem Pospíšilem skončil osmý Jan Štětina s Guusem S. Tento jezdec již před opavským kolem vedl kvalifikační žebříček jezdců Českého skokového poháru s pětibodovým náskokem na druhého Ondřeje Zváru a s rezervou sedmi bodů před Alešem Opatrným. Oba tito reprezentanti však v Opavě chyběli, neboť se plánují v nadcházejícím týdnu účastnit velkých mezinárodních závodů v Chuchle Areně Praha, a tak nové body nenasbírali, zatímco si Štětina vedoucí pozici ještě upevnil. 
 
Do finálové čtyřky by se teoreticky mohla dostat i Sára Vingrálková nebo Lucie Strnadlová. Ta si již vyzkoušela atmosféru závěrečného závodu seriálu se střídáním koní již v loňském roce. Pouze Jan Štětina si však může být jistý, že jej nikdo z elitní sestav domácí parkurové extraligy nevyřadí. Ostatní budou muset ještě o postup zabojovat během posledního pohárového mítinku. Ten proběhne za necelých pět týdnů v Hořovicích na Berounsku.
 
Záznam Cargo – Hortim Velké ceny Opavy odvysílá Česká televize na programu ČT Sport ve středu 19. srpna od 18:05 hodin. Více podrobností o Českém skokovém poháru najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz.   
 
Foto Zenon Kisza / ČSP



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE