reklama 11A

Prague Lions letos poprvé na stupních vítězů v GCL. Dokončili třetí

ikonka

Tým Pražských lvů vybojoval ve čtvrtém kole parkurové Global Champions League v čínské Šanghaji skvělou třetí příčku. Nedělní vrcholná část týmové soutěže byla o poznání náročnější než ta sobotní. Bezchybných výkonů tak nebylo mnoho.
05.05.2019 10:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Družstvo Prague Lions reprezentovali v Šanghaji Belgičan Niels Bruynseels s desetiletým valachem Delux van T & L a holandský jezdec Marc Houtzager na dvanáctiletém Sterrehof´s Calimerovi. Zatímco v sobotu ani jeden z nich nechyboval, v neděli každý zaznamenal po jedné chybě. Součet časů 155,26 byl jedním z nejlepších a pokud by jeden z členů týmu nechyboval, mohli se Pražští lvi radovat z vítězství. Dva celky totiž dokončily pouze se 4 trestnými body za jednu chybu. 
 
Za Monaco Aces startoval v zahajovací části Marlon Módolo Zanotelli z Brazílie na desetiletém valachovi jménem VDL Edgar M. I když cílovou čarou projel bez penalizace, v druhém kole jej nahradil Belgičan Jérôme Guery s třináctiletým hřebcem Garfield de Tiji Des Templiers. Ten jednou chyboval a zapisoval tak 4 trestné body. To bylo jediné bodové zatížení na účtu zástupců Monaka, jelikož Francouz Julien Epaillard na desetiletém hřebci Virtuose Champeix dovezl do cíle dvě nuly. Čas 156,35 sekundy pro ně nakonec znamenal vítězství. 
 
Méně jak pět sekund od nejvyšší příčky dělilo Pařížské pantery. Také oni dokončili v součtu se 4 trestnými body, ale jejich čas byl 160,59 sekundy. Velkou zásluhu měl na kvalitním výsledku irský jezdec Darragh Kenny. V sobotu startoval na třináctiletém hřebci Balou du Reventon, v neděli pak na mladém – teprve devítiletém valachovi Classic Dream. Žádný z jeho koňských svěřenců neudělal ani jednu chybu, a i když týmový kolega Kennyho – Belgičan Gregory Wathelet v sedel jedenáctiletého hřebce Iron Man van de Padenborre v neděli pobořil jednu z překážek, stačilo to na pěkné druhé místo. 
 
V průběžném pořadí Global Champions League po čtyřech kolech vedou zástupci Shanghai Swans, jimž se tentokrát tolik nedařilo a skončili až jedenáctí. Přesto mají 90 bodů, což je o 11 více než mají druzí St. Tropez Pirates. Se 74 body poskočili na třetí pozici Monaco Aces. Polepšili si také Prague Lions. Díky zisku 21 bodů jich mají celkem 54 a jsou aktuálně devátí. 
 
Další zastávkou parkurové Global Champions bude od 17. do 19. května Madrid. Posledním dvacátým mítinkem letošní série se od 21. do 24. listopadu stane GC Prague PlayOffs v libeňské O2 areně, kde se rozhodne o absolutním vítězi nejen v týmovém Super Cupu GCL, ale také v Super Grand Prix Longines Global Champions Tour jednotlivců. Do ní se kvalifikuje 19 vítězů předešlých Velkých cen.
 
Kompletní informace o Global Champions najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o GC Prague PlayOffs jsou na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso/LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE