reklama 11C

Prague Lions skončili v GCL na Miami pátí. Vyhráli domácí Celtics

ikonka

Zatím nejlepšího výsledku v letošní sezoně Global Champions League dosáhl tým Prague Lions. Anna Kellnerová a Niels Bruynseels vybojovali v náročné soutěži na Miami Beach krásné páté místo. V průběžném pořadí si polepšili o čtyři příčky.
21.04.2019 01:04  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12B

 
Na Miami Beach se Anně Kellnerové velmi dařilo. Již ve čtvrtek obsadila ve dvou soutěžích nejvyšší kategorie CSI5* dvakrát pátou pozici. Nejprve se jí to podařilo s Balguerem na parkuru s překážkami vysokými 145 centimetrů a poté s klisnou Catch Me If You Can OLD na překážkách o 10 centimetrů vyšších v prvním kole týmového klání, které bylo tradičně vyhodnocováno i jako samostatná soutěž. Díky výraznému přispěné této české dvojice tak postupoval tým Prague Lions do sobotního druhého kola ze stříbrné příčky.
 
Parkur pro vrcholnou část Global Champons League na Miami připravil italský stavitel Uliano Vezzani velmi náročný. Překážky již dosahovaly výšky 160 centimetrů, ale obtížnost se skrývala především v technických parametrech kurzu. Chyby na kontech většiny družstev rychle přibývaly a prvními, kdo dostali ostatní pod tlak, byli až reprezentanti Berlin Eagles – Malin Baryard-Johnsson a Emil Hallundbaek. Ti zapisovali dvakrát nulu a na kontě tak měli jen 8 trestných bodů ze čtvrtka. Kromě vedoucích St Tropez Pirates tak zbývající jezdci věděli, že nesmí udělat ani jednu chybu, pokud chtějí dál pomýšlet na vítězství. Z průběžného vedení se ovšem Berlínští orli dlouho neradovali. Miami Celtics zastoupení dvěma irskými jezdci – Shanem Breenem a Michaelem Duffym – taktéž nezaznamenali v sobotu žádný trestný bod a jelikož jich měli z úvodu jen šest, věděli, že medailové příčky jsou velmi blízko. Stačí, aby kterýkoliv z dalších týmů jedinkrát chyboval. To se stalo hned záhy v případě Daniela Deussera s Calisto Blue startujícího za Shanghai Swans – tedy celek, jenž ovládl dvě předešlá klání v Dauhá a v Mexico City. Labutím ze Šanghaje se tedy nepodařilo dosáhnout na vítězný hattrick, ačkoliv Deusserův kolega Peder Fredricson s valachem H&M Christian K předvedl jeden z nejlepších individuálních výkonů této soutěže. Celkových 9 bodů je zařadilo až za Berlin Eagles. 
 
Na řadu přišli Prague Lions, z nichž nejprve odstartovala Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can OLD. Na bezchybnou čtvrteční jízdu však tentokrát nenavázala. První chyba přišla na druhém skoku dvojkombinace s číslem 3 a poté ještě na oxeru číslo 7, který následoval v distanci po náročném trojskoku. Niels Bruynseels s klisnou Gancia de Muze předvedl precizní jízdu a konečný výsledek Pražských lvů byl v součtu za obě kola 13 trestných bodů. 
 
Ani vedoucí St Tropez Pirates se nevyhnuli penalizaci, když Athina Onassis s MHS Going Global jednou chybovala. Její kolega Pietere Devos uzavřel celou soutěž čistou jízdou a piráti se mohli radovat z druhého místa za Miami Celtics. Bronz si z Miami Beach vezou Berlin Eagles, čtvrtí jsou Shanghai Swans před pátými Pražskými lvy. Ti za aktuální umístění obdrželi 17 bodů do týmové tabulky, v níž s průběžným skóre 33 bodů poskočili na 12. řádek. 
 
Série Global Champions pokračuje ve dnech 3. až 5. května v Šanghaji. Celkem má dvě desítky zastávek, a tou poslední bude stejně jako v loňském roce Praha. Galashow světového parkuru GC Prague PlayOffs hostí pražská O2 arena od 21. do 24. listopadu. Podrobnosti o programu a předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Více informací o Global Champions je na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE