reklama 11B

Potvrzeno! Parkurová série Global Champions zamíří po Římě do Šamorína

ikonka

Pořadatelé parkurové série Global Champions ve středu 8. srpna potvrdili to, co jsme na Jezdci.cz publikovali již před několika dny. Poslední dvě kola před závěrečnou galashow světového parkuru Prague Playoffs bude hostit slovenský Šamorín.
08.09.2021 18:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
 
Luxusní jezdecký areál x-bionic sphere v Šamoríně bude hostit nejen 14. etapu, ale také finále Longines Global Champions Tour jednotlivců a týmové Global Champions League. To předchází velkému vrcholu seriálu v Praze, kde v druhé polovině listopadu již potřetí proběhne GC Prague Playoffs.
 
Nejlepší parkuroví jezdci a koně světa zavítají na Slovensko ve dnech 15. až 17. a 21. až 23. října. V šamorínském areálu, který slouží nejen jezdeckému sportu, ale i mnoha dalším disciplínám jako olympijské tréninkové centrum, se tentokrát bude závodit pod střechou tamní jezdecké haly. Vypsané budou nejen soutěže kategorie CSI5*, ale také CSI2*, které jistě přilákají i řadu českých a slovenských jezdců.
 

Psali jsme: Global Champions v Šamoríně? Dva týdny po sobě a skákat se bude v hale

 

V individuální části se jezdci utkají o poslední dvě zlaté jízdenky do pražské Super Grand Prix. Týmy pro změnu budou bojovat ze všech sil o pozice mezi nejlepšími čtyřmi celky. Ty si totiž zajistí přímý postup do semifinále Super Cupu GCL, zatímco zbývajících dvanáct bude muset projít skrz síto čtvrtečního čtvrtfinále. Motivaci mají všichni obrovskou, jelikož při GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně se rozdá na dotacích astronomických 7.250.000 eur. 
 
Přesun dvou mítinků Global Champions na Slovensko následoval po těžkém rozhodnutí zrušit dvě kola v New Yorku a v Šanghaji, a to z důvodu logistických komplikací souvisejících s rozšířením nákazy covid-19 varianty Delta. 
 

Čtěte také: Global Champions na antickém sportovišti. Do Říma jede Anna Kellnerová

 
Šamorín má více než 800 let dlouhou historii a velkou tradici tam má i sport. Tamní moderní areál se rozkládá na více než 100 hektarech plochy a nabízí vynikající zázemí, včetně osmi velkých arén, z nichž jsou tři travnaté, tři venkovní písčité a dvě kryté. Kromě nich je tam k dispozici 1,6 kilometrů dlouhá dostihová dráha, jejíž povrch tvoří písek s geotextilií, stejně jako další kolbiště. Vedle jezdecké části je v x-bionic sphere o rozloze 1.000.000 metrů čtverečních nejmodernější zařízení pro 26 olympijských disciplín včetně cyklistiky, běhu a plavání. 
 
Foto: Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE