reklama 11A

Global Champions na antickém sportovišti. Do Říma jede Anna Kellnerová

ikonka

Dvanáctý mítink parkurové série Global Champions proběhne na antickém sportovišti Circus Maximus v Římě. Do italské metropole zavítá i členka týmu Prague Lions Anna Kellnerová, pro níž to bude první start po olympijských hrách v Tokiu.
08.09.2021 16:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Před závěrečnou galashow světového parkuru Prague Playoffs čekají seriál Global Champions již jen čtyři kola. Dvě proběhnou v následujících dnech v římském Circus Maximus. 
 
Tento nádherný starověký stadion, který kdysi používali císaři pro jezdecké a vozatajské závody, je zapsán v seznamu světového dědictví UNESCO a zajisté nabídne jedinečnou kulisu pro parkurové soutěže. 
 

Psali jsme: Global Champions bude dva týdny v Římě. Proběhne nově v Circus Maximus

 
Mezi účastníky v Římě nebude chybět vedoucí jezdkyně žebříčku Longines Global Champions Tour Edwina Tops-Alexander. Tato australská reprezentantka má aktuálně 214 bodů a jistě bude chtít navýšit svůj náskok na druhého Oliviera Roberta z Francie. Ten naopak bude mít šanci ztrátu stáhnout, neboť i on bude při tomto dvanáctém kole série startovat. Mezi nejlepší trojici se pokusí zpět probojovat švédský jezdec Peder Fredricson. Aktuálně je se 189 body čtvrtý, pět bodů za Rakušanem Maxem Kühnerem, jenž se do Itálie v tomto týdnu nechystá. 
 
Pouhý bod za Fredricsonem je Španěl Sergio Alvarez Moya a tudíž je dalším adeptem na posun mezi absolutní elitu. Moya je současně při Global Champions League členem týmu Prague Lions, který budou v Římě reprezentovat i Jur Vrieling a Anna Kellnerová, pro níž se bude jednat o první start po účasti na olympijských hrách v Tokiu. 
 

Nepřehlédněte: Global Champions v Šamoríně? Dva týdny po sobě a skákat se bude v hale

 
Ve výčtu účastníků závodů v Římě nelze nezmínit Brita Bena Mahera, olympijského šampiona z Tokia, jenž zaujímá se 182 body v žebříčku LGCT šesté místo. TOP10 aktuálně uzavírá se 146 body Ital Alberto Zorzi a může se tak těšit na obrovskou podporu domácího publika, stejně jako neméně známý Emanuel Gaudiano. Diváci, pro něž je na závodiště vstup zdarma, uvidí i další špičkové mezinárodní jezdce, jako jsou např. Malin Barnyard-Johnsson, Christian Ahlmann, Maikel van der Vleuten, Marlon Zanotelli, Jos Verlooy, Harrie Smolders, Penelope Leprevost, Eve Jobs, Olivier Philippaerts, Dani G. Waldman nebo Shane Breen.
 
V Římě bude startovat šest z jedenácti jezdců, kteří se během předešlých kol LGCT kvalifikovali do Super Grand Prix. Ta se stane již potřetí velkým vrcholem této parkurové túry jednotlivců. Hostit ji bude v rámci čtyřdenní Global Champions Prague Playoffs libeňská O2 arena, a to konkrétně v sobotu 20. listopadu. 
 

Čtěte také: Smolders byl v Hamburku jediný bez penalizace a postupuje do Playoffs

 
Zlatou jízdenku do Prahy si do této chvíle vysoutěžili Niels Brynseels, Olivier Robert, Ben Maher, Peder Fredricson, Darragh Kenny, Sameh El Dahan, Sergio Moya, Scott Brash, John Whitaker, Daniel Deusser a Harrie Smolders. Dvanácté jméno se dozvíme v sobotu podvečer. 
 
LGCT Grand Prix Říma začne 11. září od 16:20 hodin a předcházet jí bude od 13:15 druhá část soutěže družstev GCL. Ta první je na programu v pátek 10. září od 16:15 hodin. Všechny soutěže bude možné již tradičně sledovat živě prostřednictvím on-line streamu na GCTV. 
 
Foto: Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE