reklama 11B

Patnácté kolo GC hostí Valkenswaard, místo, kde byla série založena

ikonka

Ve dnech 9. až 11. srpna proběhne v nizozemském Valkenswaardu už patnácté kolo letošního ročníku parkurové série Global Champions. Z řad členů týmu Pražských lvů tentokrát dorazí trojice jezdců: Marco Kutscher, Marc Houtzager a Niels Bruynseels.
07.08.2019 13:37  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Valkenswaard patří mezi špičkové evropské areály. Je domovem zakladatele Global Champions Jana Topse, a tak není divu, že se tam od počátku založení seriálu jezdí jedno z kol. To letošní se bude konat ve dnech 9. až 11. srpna. 
 
V soutěži Global Champions League se představí opět všech šestnáct týmů včetně Pražských lvů, které budou reprezentovat německý jezdec Marco Kutscher, Belgičan Niels Bruynseels a domácí, tedy nizozemský zástupce Marc Houtzager.
 
První pětihvězdovou soutěží bude zahajovací skákání do 145 centimetrů. To startuje v pátek od 14.30 hodin. Druhý páteční parkur stavitele Uliana Vezzaniho už bude mít o deset centimetrů vyšší překážky, a jedná se o první kolo ligy, do něhož za každé družstvo nastoupí dva jezdci. 
 
Sobota nabídne rozuzlení týmového klání, druhé kolo s překážkami do 160 centimetrů odstartuje ve 14.45 hodin. Po čtrnácti mítincích vedou ligové bodování jezdci London Knigths, kteří mají na svém kontě 258 bodů. O šest bodů méně mají druzí Miami Celtics a na třetí příčce se drží St. Tropez Pirates s 247 body. Prague Lions jsou desátí.
 
Sobotní večer přinese i druhý vrchol závodů, kterým bude Grand Prix. První z kvalifikovaných dvojic vstoupí do kolbiště v 18.15 hodin. Vítěz Velké ceny získá kromě maximálního bodového přídělu do tabulky jednotlivců také vstupenku do speciální soutěže Super Grand Prix, která se bude konat v listopadu během Global Champions Prague PlayOffs v Praze.
 
Známe už čtrnáct zvučných jmen jezdců, kteří mají účast v Super Grand Prix jistou. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do soutěže zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj postup mu přenechala Dani G. Waldman, jež už má kvalifikaci ze Šanghaje. Zatím posledním účastníkem je po triumfu v Londýně britský jezdec Ben Maher. 
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso /LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE