reklama 11A

Bezchybný výkon Prague Lions při sobotní GCL v Monaku. Skončili pátí

ikonka

Členové týmu Prague Lions vybojovali při desátém kole parkurové série Global Champions League v Monaku celkové páté místo. V sobotu 29. června nezaznamenali žádnou penalizaci a od třetí příčky je dělily zhruba tři a čtvrt sekundy.
29.06.2019 23:22  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Oproti čtvrteční první části desátého kola Global Champions League zástupci Pražských lvů ani jednou nechybovali a zaznamenali jeden z nejlepších výsledků. Úvodní den zatížil týmové konto devíti trestnými body Gerco Schröder s šestnáctiletým valachem Glock´s Cognac Champblanc. Při sobotním klání jej proto nahradil Wilm Vermeir na jedenáctiletém Iq van het Steentje, který dovezl do cíle nulu, obdobně jako v při obou dvou startech Marco Kutscher v sedle jedenáctileté klisny Chades Of Blue.
 
Stejně jako Prague Lions, devět bodů inkasovali v součtu ještě reprezentanti celků Doha Falcons a Madrid in Motion. Ti ovšem měli součet sobotních časů nižší asi o tři sekundy a umístili se tak na třetím, resp. čtvrtém řádku výsledkové listiny. Ani druhé nejlepší družstvo Monaco Aces nepředvedlo o mnoho lepší výkony. Za obě kola nasbírali Marlon Módolo Zanotelli, Laura Kraut a Julien Epaillard osm trestných bodů za dvě chyby a druhou nejvyšší pozici obsadili hlavně díky tomu, že ve čtvrtek nebyli penalizováni za čas. V sobotu totiž byli pomalejší než Doha Falcons a Madrid in Motion, což by je v případě rovnosti trestných bodů odsunulo až za ně. 
 
Jediným bezchybným týmem byli Scandinavian Vikings reprezentovaní Evelinou Tovek a Geirem Gulliksenem. Právě Geir Gulliksen na třináctiletém valachovi VDL Groep Quatro zapisoval jedinou drobnou penalizaci za překročení časového limitu. Tovek první den startovala na devítiletém valachovi Winnetou de la Hamente Z, jehož v sobotu vystřídala za desetiletou klisnu Dalila de la Pomme. Pokaždé zajela čistě a výrazně tak přispěla k zisku třiceti bodů do seriálového žebříčku. Celkem jich mají po deseti kolech 148 a o jedenáct bodů tak předstihli Prague Lions na desátém místě. Před Pražskými lvi ještě zůstávají s náskokem šesti bodů Paris Panthers. 
 
Ve vedení jsou stále Shanghai Swans, ale dýchají jim na záda jen s tříbodovým rozdílem Madrid in Motion. Na třetí pozici se propadli London Knights, jelikož si v Monaku zapsali jen osm bodů za čtrnácté místo. Rozdíly mezi týmy jsou poměrně malé i u další trojice. Monaco Aces sice poskočilo na čtvrtý stupínek, ale velmi snadno by se před ně mohly dostat v dalším kole týmy Miami Celtics a St Tropez Pirates, které mají o tři méně. Z TOP10 celků mají nejstabilnější pozici sedmí Berlin Eagles, mají totiž sedm bodů odstup od šestého i osmého týmu. 
 
Kompletní výsledky z Monaka najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Příští kolo se pojede opět za méně jak týden – a to od 5. do 7. července v Paříži. V letošní sezoně se uskuteční dohromady dvacet mítinků Global Champions a poslední z nich opět proběhne v Praze. Galashow světového parkuru Prague PlayOffs se koná v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE