reklama 11A

Berlin Eagles vedou v GCL v Chantilly. Prague Lions dojeli dvanáctí

ikonka

Už podvanácté bojují v letošní sezoně nejlepší jezdci a koně o body do žebříčku prestižní týmové soutěže Global Champions League. Mítink hostí tentokrát francouzské město Chantilly. První kolo vyhráli Berlin Eagles. Prague Lions jsou dvanáctí.
12.07.2019 19:02  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Dvanácté zastavení na okruhu Global Champions 2019 se odehrává od 12. do 14. července ve francouzském městě Chantilly. Kolbiště s krásnou zámeckou kulisou se otevřelo nejlepším jezdcům a koním světa v pátek, kdy se v odpoledních hodinách konalo první kolo týmové soutěže Global Champions League.
 
V barvách družstva Pražských lvů nastoupili Němec Marco Kutscher a Belgičan Wilm Vermeir. Ani jeden z nich se neubránil chybám. Německý jezdec v sedle klisny Chades of Blue shodil jednu překážku, belgický reprezentant na Iq van het Steentje inkasoval na parkuru s výškou do 155 centimetrů osm trestných bodů. Celkový součet je zařadil na průběžné dvanácté místo.
 
Ve vedení jsou v polovině dvoukolové soutěže jezdci z týmu Berlin Eagles. Ani jeden z německých reprezentantů, kteří za ně v úvodní části ligy v Chantilly závodili, nechyboval. Ludger Beerbaum předvedl čistý výkon s hnědákem Cool Feeling. Jeho kolega Christian Kukuk nezaváhal s Limonchellem.
 
Bez trestných bodů, pouze s vyšším součtem dosažených časů, dojeli Miami Celtics. Ty zastupovali Michael Duffy z Irska na hřebci Mullaghdrin Touch the Stars a Brit William Whitaker s RMF Cadeau de Muze. Do druhé části ligového klání budou tedy nastupovat z průběžné druhé pozice.
 
Třetí jsou Valkenswaard United. Ir Betram Allen s bělkou Molly Malone V dovezl do cíle nulu, německý matador Marcus Ehning s Comme Il Faut shodil jednu překážku. 
 
Konečné pořadí soutěže Global Champions League v Chantilly bude známé v sobotu. Druhé kolo startuje od 14.15 hodin. Kurz bude připravovat stavitel Uliano Vezzani a jeho obtížnost bude na maximální úrovni do 160 centimetrů.
 
Se stejnou výškou parkuru se musí popasovat i účastníci dalšího vrcholu mítinku. Tím je Grand Prix Chantilly, jež bude zahájena v sobotu v 17.45 hodin. Vítěz Velké ceny získá vedle maximálního bodového přídělu do žebříčku také vstupenku do listopadové Super Grand Prix, jež se odehraje v Praze při Global Champions Prague PlayOffs. 
 
V první soutěži v katarském Dauhá se do ní kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval jeho krajan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z Hamburku postoupil Němec Danielovi Deusserovi a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. Prozatím poslední hvězdou s „jízdenkou“ do Prahy je německý reprezentant Christian Ahlmann, jenž vyhrál v Paříži.
 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se uskuteční v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti o sérii Global Champions jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE