reklama 11D

Prague Lions při GCL v Chantilly čtrnáctí. Zvítězili Berlin Eagles

ikonka

Dvanácté z celkových devatenácti kol parkurové série Global Champions proběhlo v zámeckém areálu Chantilly nedaleko Paříže. Pražské lvy reprezentovali Němec Marco Kutscher a Belgičan Wilm Vermeir a jejich výkony tentokrát nepatřily mezi ty nejlepší.
13.07.2019 22:54  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Týmová soutěž Global Champions League měla jednotlivá kola ve francouzském Chantilly naplánována hned dva dny po sobě. Jak v pátek, tak v sobotu jezdci z týmu Prague Lions předvedli téměř totožné výsledky. Marco Kutscher na jedenáctileté klisně Chades of Blue zaznamenal vždy po jedné chybě a zatížil konto v součtu osmi trestnými body. Wilm Vermeir na valachovi Iq van het Steentje inkasoval osm bodů v každé jízdě a celkem tak lvi měli 24 trestných bodů. V kombinaci s časem obou účastníků z druhého kola se pražský celek zařadil na čtrnácté místo. 
 
Čisté bodové konto udrželo pouze jedno družstvo, a to Berlin Eagles. Němečtí jezdci Christian Kukuk na dvanáctiletém hřebci Limonchello NT a Ludger Beerbaum v sedle jedenáctiletého valacha Cool Feeling předvedli precizní jízdy a zaslouženě zvítězili. 
 
Zbývající příčky na stupních vítězů obsadily Valkenswaard United a London Knights. Tyto silné týmy si nesly zatížení jedné chyby z páteční části závodu, v sobotu ovšem již nezaváhaly. Londýnští rytíři se díky tomu posunuli před St Tropez Pirates na třetí řádek průběžného žebříčku Global Champions League, kde figurují s 209 body. Devět jich ztrácí na Shanghai Swans a další tři na vedoucí Miami Celtics. Prague Lions jsou stále desátí, aktuálně se 164 body.
 
Kompletní výsledky z Chantilly najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Global Champions nyní čeká po dlouhé sérii každotýdenních mítinků krátká pauza. Další mítink se koná od 26. do 28. července v Berlíně, což je tradičně díky dobré dostupnosti oblíbené místo českých fanoušků parkurového skákání. 
 
V letošní sezoně se uskuteční před finálovým mítinkem dohromady devatenáct kol Global Champions. Sérii uzavře stejně jako v loňském roce pražská galashow světového parkuru Prague PlayOffs, jež se koná v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE