reklama 11A

Prague Lions jsou po pátečním prvním kole GCL v Paříži průběžně třetí!

ikonka

Světová parkurová špička se v úvodu července sešla v rámci jedenáctého kola Global Champions v centru Paříže v těsné blízkosti Eiffelovy věže. Po prvním kole jsou Pražští lvi po bezchybných výkonech Houtzagera a Bruynseelse průběžně na třetím místě!
05.07.2019 21:06  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B


Ve dnech 5. až 7. července se v Paříži koná jedenácté kolo Global Champions a Pražští lvi nezahájili dvoukolovou týmovou soutěž vůbec špatně. Marc Houtzager na desetiletém valachovi Sterrehof´s Edinusovi i Niels Bruynseels taktéž s desetiletým valachem Delux van T & L dokončili úvodní kolo bezchybně a jsou tak po pátku na průběžném třetím místě, kam je zařadil součet časů 146,04 sekundy. 

Nulu na kontě zvládli udržet již jen druzí Miami Celtics a prozatím vedoucí celek St. Tropez Pirates, kteří byli o něco málo rychlejší. Čas z prvního kola se ovšem do konečného výsledku nepromítne, v případě rovnosti trestných bodů určuje pouze startovní pořadí pro kolo druhé. To se uskuteční v sobotu od 15.40 hodin. Diváky čeká napínavá podívaná, neboť hned další čtyři družstva dělí od nejlepší trojky pouze čtyři trestné body. Jsou jimi Scandinavian Vikings, New York Empire, Valkenswaard United a London Knights.

Na vrchol týmové Global Champions League naváže od 19.15 hodin Longines Global Champions Tour Grand Prix. Vítěz této soutěže se stane jedenáctým kvalifikovaným do listopadové Super Grand Prix, jež se uskuteční v rámci galashow světového parkuru GC Prague PlayOffs v pražské O2 areně. 
 
Připomeňme, že v úvodním kole v katarském Dauhá se kvalifikoval do Super Grand Prix v Praze Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku vyhrál belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval jeho krajan Pieter Devos. Jediné asijské kolo konané v Šanghaji vyšlo nejlépe izraelské jezdkyni Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. V Hamburku se dařilo domácímu jezdci Danielovi Deusserovi a středomořské klima sedmého závodu v Cannes svědčilo Nielsovi Bruynseelsovi. Ve Stockholmu vyhrál před domácím publikem Peder Fredricson. Při Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci Brit Ben Maher, jenž dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. V Monaku vybojoval jízdenku do Prague PlayOffs nizozemský jezdec Maikel van der Vleuten. 
 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se uskuteční v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti o sérii Global Champions jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto David Horváth / CET
 





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE