reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Prague Lions dojeli v GCL v Monaku na pátém místě

ikonka

V Monaku vyvrcholilo v sobotu 29. června desáté kolo seriálu Global Champions League a ve stejný den se jela také Grand Prix. V družstvech byli nejlepší Scandinavian Vikings. Připomeňte si výkony jejich i členů Prague Lions v krátkém souhrnu.
04.07.2019 10:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU EQUITV Z MONAKA SLEDUJTE ZDE

Parkurová série Global Champions pokračovala poslední červnový víkend desátou zastávkou, která se konala v Monaku. Týmová soutěž Global Champions League vyvrcholila v sobotu 29. června druhým kolem na překážkách do 160 centimetrů.

Ani jeden z reprezentantů Prague Lions v něm nechyboval. Čistý výkon předvedl německý jezde Marco Kutscher na Chades Of Blue. V jeho případě to byla v této soutěži družstev druhá nula. Čistou jízdu přidal Belgičan Wilm Vermeir v sedle Iq van het Steentje. Týmu se tak počítalo devět trestných bodů, které v prvním kole nasbíral Gerco Schröder. Celkem stačil jejich výsledek na páté místo.

Z vítězství se radovali zástupci Scandinavian Vikings. Norsko-švédské duo překonalo obě kola bez chyb na překážkách. Dvě nuly zapsala švédská reprezentantka Evelina Tovek, jež prostřídala koně Winnetou de la Hamente a Dalila de la Pomme. Její kolega Geir Gulliksen z Norska inkasoval s hnědákem VDL Groep Quatro pouze jeden trestný bod za překročení času v druhé jízdě. V čele bodování jsou Shanghai Swans před jezdci z Madrid in Motion. Třetí místo průběžného pořadí ligy patří týmu London Knights.

Sobotní program nabídl také nejvyšší soutěž jednotlivců bodovanou do Global Champions Tour, a to Grand Prix Monaka. Pražský lev Wilm Vermeir na Iq van het Steentje se v ní probojoval do rozeskakování a po jedné chybě skončil devátý. O vítězství se strhl napínavý souboj. Nakonec se radoval Nizozemec Maikel van der Vleuten, který v sedle valacha Beauville Z překonal kurs bez chyby a dojel v čase 33,06 sekundy. Druhý skončil Katařan Bassem Hassan Mohammed na Gunderovi se ztrátou pouhých šesti desetin sekundy.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE