reklama 11C

Prague Lions po prvním kole GCL v Berlíně čtvrtí. Vedou London Knights

ikonka

V pátek 26. července začalo v Berlíně další kolo prestižní parkurové série Global Champions 2019. V úvodní části týmové soutěže GCL obsadilo družstvo Prague Lions velmi slibnou čtvrtou příčku, když si připsalo pouze čtyři trestné body za jednu chybu.
26.07.2019 23:21  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Pouze dva celky nezaznamenaly v pátečním úvodu Global Champions League v Berlíně žádnou chybu a do sobotního druhého kola soutěže postupují bez penalizace. Z pozice lídra nastoupí London Knights, kteří měli o něco lepší součet časů než domácí jezdci Christian Kukuk a Ludger Beerbaum startující za Berlin Eagles.
 
Svižné jízdy předváděli zástupci Hamburg Giants – Nizozemec Bart Bles a Francouz Tituan Schumacher. Jenže druhý jmenovaný se svým dvanáctiletým valachem Atome Z jednou chyboval a skončili tak až třetí. Vysoké tempo nasadili také jezdci Prague Lions. Nizozemec Gerco Schrörder s jedenáctiletým valachem Davino Q dokončil s nulou na bodovém kontě. Marco Kutscher na desetiletém hřebci Charco byl jedním z nejrychlejších, ale jednou chyboval. Díky jeho rychlé jízdě však Pražští lvi pokračují ze čtvrté pozice. Stejné bodové skóre totiž mají i St Tropez Pirates, New York Empire a Miami Celtics, ale byli pomalejší.
 
Sobotní vyvrcholení soutěže muže konečným pořadím ještě hodně zamíchat, neboť hned šest dalších týmů zapsalo osm bodů, a od poslední medailové pozice je tudíž dělí jediná chyba. Od 11.30 hodin tak diváky čeká velmi napínavá sportovní podívaná. 
 
Neméně zajímavá bude zajisté Longines Global Champions Tour Grand Prix Berlína, jež naváže na ligovou soutěž od 15.10 hodin. Nejúspěšnější účastník získá maximální bodový příděl do hodnocení jednotlivců, ale otevře si také cestu do Super Grand Prix během listopadové galashow světového parkuru Prague PlayOffs v pražské O2 areně. 
 
Aktuálně známe dvanáct jmen pro tuto speciální soutěž. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si pro vítězství dojel německý reprezentant Christian Ahlmann, a prozatím posledním postupujícím je Ir Darragh Kenny, jenž vyhrál v Chantilly. Kdo bude číslem třináct, se dozvíme během sobotního odpoledne. 
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách a předprodeji vstupenek na vrchol Global Champions Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto GCL / Stefano Grasso




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE