reklama 11C

Prague Lions v Londýně doskákali pro deváté místo. GCL vyhráli domácí

ikonka

Niels Bruynseels a Marco Kutscher vybojovali za Prague Lions ve čtrnáctém kole parkurové série Global Champions League deváté místo. Domácí London Knights suverénně zvítězili, když ani jednou nechybovali. Valkenswaard United byli k prvenství blízko.
03.08.2019 23:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Prague Lions reprezentovali při čtrnáctém kole Global Champions League v Londýně Niels Bruynseels a Marco Kutscher. Bruynseels nechyboval jak s desetiletým valachem Delux van T & L v pátek, tak se stejně starým hřebcem Jenson van't Meulenhof v sobotu. Marco Kutscher v sedle jedenáctileté klisny Chades of Blue v pátek zapisoval sedm bodů za zastavení a překročení času, druhý den přidal ještě čtyři body za jednu chybu. V součtu jedenáct trestných bodů znamenalo devátý řádek výsledkové listiny.
 
Jediným bezchybným týmem byli domácí London Knights. Olivier Philippaerts startoval oba dva dny na desetiletém hřebci H&M Extra, Ben Maher sedlal valacha Explosion W. Oba potvrdili své kvality a s čistým štítem si dojeli suverénně pro vítězství. Druzí skončili Valkenswaard United, a to kvůli chybě Marcuse Ehninga s třináctiletou klisnou Cristy. Jejich jízda byla velmi rychlá a nebýt poboření jedné z překážek, mohli by se s týmovými kolegy Bertramem Allenem a Albertem Zorzim radovat z prvenství, neboť součet sobotních časů měli Allen s Ehningem menší. To si ostatně mohou říkat i zástupci New York Empire, i ti totiž byli rychlejší než Londýnští rytíři, ale měli na svém kontě jednu chybu. A protože byli pomalejší než Valkenswaard United, byli na stupních vítězů až jako třetí. 
 
London Knights se díky triumfu na domácím kolbišti posunuli s 258 body do čela průběžného bodování. Šest bodů na ně ztrácí Miami Celtics, dalších pět pak St Tropez Pirates. Prague Lions jsou desátí se 193 body.
 
Kompletní výsledky z Londýna najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Global Champions pokračuje od 9. do 11. srpna ve Valkenswaardu. V letošní sezoně se uskuteční před finálovým mítinkem celkem osmnáct kol Global Champions. Sérii uzavře stejně jako v loňském roce pražská galashow světového parkuru Prague PlayOffs, jež se koná v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE