reklama 11C

Parkury v Madridu. Pražští lvi jdou do pátého kola Global Champions

ikonka

Madrid se stane ve dnech 17. až 19. května dějištěm pátého kola seriálu Global Champions. Poprvé se tak letos představí parkurová elita v Evropě. Na startu nebudou chybět členové týmu Prague Lions – včetně české jezdkyně Anny Kellnerové.
16.05.2019 09:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V barvách Prague Lions se na kolbišti v Club de Campo Villa de Madrid představí Anna Kellnerová, Marc Houtzager z Nizozemí a Wilm Vermeir z Belgie.
 
Do prvního kola soutěže družstev Global Champions League s překážkami do 155 centimetrů nastoupí týmové dvojice v pátek 17. května od 18.15 hodin. Předcházet mu bude zahajovací rámcová soutěž do 145 centimetrů. Druhé kolo čeká účastníky o den později. V něm už budou v kurzu španělského stavitele Santiaga Varely Ullastrese překonávat překážky s výškou do 160 centimetrů. 
 
V čele ligové tabulky jsou po čtvrtém kole v Šanghaji jezdci z týmu Shanghai Swans, kteří mají po čtyřech kolech na kontě 90 bodů. O jedenáct bodů méně mají St. Tropez Pirates na druhé příčce a třetí Monaco Aces na ně ztrácí dalších pět bodů. Pražští lvi drží deváté místo s 54 body.
 
Druhým vrcholem závodů Global Champions bude Longines Grand Prix Madridu, která odstartuje v sobotu 18. května v 18.45 hodin. Také v tomto případě využije stavitel maximální možnou obtížnost. Na soupiskách startujících nechybí individuální vítězové předešlých ročníků Ben Maher, Marcus Ehning, Luciana Diniz či Maikel van der Vleuten. Do hlavní soutěže se však jezdci musí nejprve v rámci madridského mítinku kvalifikovat prostřednictvím druhého kola ligové soutěže. 
 
Vítěz Velké ceny získá kromě štědré dotace a bodů do žebříčku Longines Global Champions Tour navíc vstupenku do Super Grand Prix, jež se odehraje v listopadu během galashow světového parkuru Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. Tato speciální soutěž je přístupná pouze nejúspěšnějším jednotlivcům, kteří v rámci sezony vyhráli některou dílčí Grand Prix. Účast v Praze už mají jistou Francouz Julien Epaillard, který ovládl úvodní kolo v Dauhá. Představí se také Belgičani Jérome Guery a Pieter Devos, kteří triumfovali v Mexico City, respektive v Miami. Prozatím poslední „jízdenku“ do Prahy vybojovala v Šanghaji izraelská reprezentantka Danielle Goldstein.
 
Závěrečným soutěžním dnem španělského kola Global Champions bude neděle 19. května. Její program přinese dvě odpolední rámcové soutěže. První bude stopětačtyřicítka na čas a poté mítink uzavře parkur do 150 centimetrů s rozeskakováním.
 
Celý program můžete sledovat živě na webu Global Champions s adresou www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o Prague PlayOffs najdete na stránkách www.pragueplayoffs.com.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE