reklama 11D

Pieter Devos ovládl Grand Prix na Miami Beach i průběžný žebříček LGCT

ikonka

Belgičan Pieter Devos zvítězil v sedle jedenáctileté klisny Claire Z v sobotní Grand Prix Longines Global Champions Tour na Miami a díky tomu se stal lídrem průběžného pořadí této prestižní parkurové série. Je tak již třetím kvalifikovaným do Prahy.
21.04.2019 12:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12C

 
Celkem osm dvojic se probojovalo do rozeskakování Grand Prix Miami Beach, která byla již třetím kolem série Longines Global Champions Tour. Bezchybný výkon dokázala zopakovat již jen trojice nejlepších.
 
Nechybělo přitom mnoho, aby došlo ke vzácné shodě výsledků. Australanka Edwina Tops-Alexander s dvanáctiletou klisnou Californií zajela v rozeskakování v čase 37,87 sekundy, což je úplně stejná hodnota, jakou ukázala časomíra v případě Pietera Devose s klisnou Claire Z. Ten ovšem na rozdíl od Topsové nezaznamenal žádnou chybu a mohl se tak radovat z prvenství. Loňská vítězka Super Grand Prix v Praze se tentokrát musela spokojit se čtvrtou pozicí.
 
Jen čtyři setiny sekundy dělily od vítěze druhého umístěného Harriho Smolderse na patnáctiletém hřebci Don VHP Z N.O.P. Třetí příčku vybojovala Švédka Malin Baryard-Johnsson s klisnou H&M Indiana. Ta byla o více jak sekundu pomalejší. 
 
Devos se stal díky vítězství na Miami lídrem žebříčku LGCT po třetím kole. Aktuálně má 88 bodů, což je o pět více, než má druhý Daniel Deusser z Německa. Elitní trojici doplňuje se 72 body Nizozemec Harrie Smolders. 
 
„Jsem nyní ve vedení, což znamená, že předvádím stabilní výkony. Dnešní závod byl opravdu skvělý, jsem velmi spokojený s výkonem své klisny. Celý týden skákala bezchybně,“ okomentoval závod Belgičan. „Do rozeskakování jsem dal všechno, ale zároveň se vyvaroval zbytečného riskování, protože jsem věděl, že je Harrie (Smolders) opravdu rychlý, “ uzavřel vítěz kola v Miami.
 
Pieter Devos byl k jezdectví veden svými rodiči od dětství, první jezdecké lekce na poníkovi absolvoval v pěti letech po boku svého bratra Woutera. V roce 2000 se zúčastnil první soutěže a o dva roky později se stal belgickým šampionem a čtyřnásobným vítězem mezinárodních Grand Prix. První LGCT Grand Prix vyhrál v roce 2014 v Šanghaji, dalšími úspěchy jsou dvě třetí místa z Velkých cen v Miami 2015 a v Berlíně 2018. Jeho cílem je kvalifikovat se na olympijské hry. Se svou rodinou provozuje vlastní stáje v belgickém Bekkevoortu.
 
Pieter Devos je již třetím kvalifikovaným jezdcem do Super Grand Prix při Global Champions Prague PlayOffs. Tím prvním se stal Francouz Julien Epaillard, jemuž se nejvíce dařilo v zahajovací Grand Prix Longines Global Champions Tour 2019 v Dauhá. Jako druhý se kvalifikoval v Mexico City belgický reprezentant Jérôme Guery.
 
Více o sérii Global Champions se dozvíte na adrese www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o listopadovém mítinku v Praze najdete na stránkách www.pragueplayoffs.com.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE