reklama 11C

Jérôme Guery vyhrál Grand Prix LGCT v Mexiku a už se těší do Prahy

ikonka

Belgičan Jérôme Guery na třináctiletém hřebci Quel Homme de Hus dokázal zvítězit v mexické Grand Prix Longines Global Champions Tour, a kromě dotace přes 100 tisíc eur se může radovat z jízdenky do Super Grand Prix při GC PlayOffs v pražské O2 areně.
14.04.2019 14:02  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

 
Do rozeskakování LGCT Grand Prix v Mexico City postoupilo hned dvanáct dvojic. Mezi nimi i člen týmu Prague Lions Niels Bruynseels s klisnou Gancia de Muze. Ten ovšem na zkráceném parkuru dvakrát chyboval a skončil až jedenáctý. Čas měl přitom velmi rychlý – 38,66. Rychlejší už byl jen Ir Bertram Allen s patnáctiletou Molly Malone V. Jenže také on zaznamenal dvě chyby a musel se spokojit s 10. příčkou. 
 
Zopakovat bezchybnou jízdu se povedlo sedmi účastníkům. Pouze jeden z nich však projel cílovou čarou v čase pod 40 vteřin. Jérôme Guery v sedle hřebce Quel Homme de Hus zapisoval čas 39,57 sekundy. „Jezdím tohoto koně pouze dva měsíce, takže jsme opravdu novou dvojicí. Hřebce mám od mého nejlepšího přítele. Dal mi ho, protože ví, že je to speciální kůň a zaslouží si chodit pětihvězdové soutěže. Nečekal jsem, že vyhraju a nikdy jsem neměl na koni takový pocit, jako dnes. – Mexico City je pro mě oblíbenou zastávkou Global Champions. To to úžasný mítink, mám rád velké arény. Je úžasné hned při prvním letošním startu v Longines Global Champions Tour vyhrát,“ popsal své pocity Jérôme Guery. 
 
Necelou sekundu za vítězem zaostával druhý umístěný Egypťan Abdel Saïd na desetileté klisně Venise du Reverdy. Bronzovou medaili si z Mexika odváží Harrie Smolders na hřebci Don VHP Z N.O.P. Těsně pod stupni vítězů zůstal švédský jezdec Peder Fredricson s koněm H&M Christian K, jenž byl současně členem vítězného družstva Shanghai Swans v soutěži GCL. Jeho týmový kolega Daniel Deusser byl v Grand Prix na valachovi Calisto Blue sedmý za šestým Simonem Delestrem a pátým Ericem van der Vleutenem.
 
Jérôme Guery začal jezdit v deseti letech, nejprve na poníkovi. Do 19 let ho plně podporovali rodiče, jako plnoletý zvítězil na juniorském mistrovství Belgie a poté začal trénovat nezávisle ve stáji Hayettes. V roce 2000 potkal svou budoucí ženu Patriciu, se kterou postupně vybudovali vlastní stáje a trénovali mladé koně. Účastník olympiády v Riu 2016 má za sebou již mnoho startů v nejvyšších jezdeckých soutěžích. V roce 2017 zvítězil v rámci LGCT Grand Prix v Miami. Jeho snem je získat medaili na olympijských hrách v Tokiu 2020.
 
Jérôme Guery je již druhým kvalifikovaným jezdcem do Super Grand Prix při Global Champions Prague PlayOffs. Tím prvním se stal Francouz Julien Epaillard, jemuž se nejvíce dařilo v zahajovací Grand Prix Longines Global Champions Tour 2019 v Dauhá. 
 
Více o sérii Global Champions se dozvíte na adrese www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o listopadovém mítinku v Praze najdete na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso/LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE