reklama 11C

Pátek při GC v Mexiku: Kellnerová s chybou, Bruynseels dokončil šestý

ikonka

V pátek 12. dubna se v rámci mítinku Global Champions v Mexiku uskutečnily dvě soutěže CSI5*. V té první startovala Anna Kellnerová s Balguerem a zaznamenala při ní jednu chybu v záběru. Niels Bruynseels šel až druhou soutěž a byl velmi úspěšný.
13.04.2019 08:01  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12B

 
V Mexico City pokračoval v pátek 12. dubna třídenní program mítinku Global Champions. Parkur CSI5* s výškou překážek 150 centimetrů absolvovala i Anna Kellnerová v sedle Balguera. Překážky překonávala naprosto hladce až ke skoku číslo 9, k němuž přišla příliš zblízka a chybovala. Čtyři trestné body v kombinaci s časem 65,19 jí zařadily na 21. řádek výsledkové listiny, hned za Slováka Bronislava Chudybu. Ten s Frederiksem také jednou chyboval, ale byl o 4 desetiny sekundy rychlejší než česká reprezentantka. 
 
Soutěž ovládli britští jezdci. Scott Brash na valachovi Hello Mr President nenašel přemožitele po čisté jízdě v čase 59,11 sekundy. Nejvíce se mu přiblížil Ben Maher na koni Don Vito, ten za ním zaostával necelou polovinu vteřiny.
 

ČETLI JSTE? Prague Lions začali v Mexiku výborně. První část GCL šli bez chyby

 
Týmový kolega Anny Kellnerové z celku Prague Lions Niels Bruynseels nastoupil do hlavní páteční soutěže s výškou překážek až 155 centimetrů. Základní parkur i rozeskakování dokončil v sedle hřebce Utamaro D Ecaussines bez jediného trestného bodu. Čas rozeskakování měl 42,11, což bylo o více jak dvě sekundy více, než ukázala časomíra jeho belgickému krajanovi Pietrovi Devosovi. Ten s klisnou Claire Z jako jediný účastník rozeskakování dokázal stlačit čas pod 40 sekund, konkrétně projel cílem v čase 39,95. 
 
V sobotu Global Champions v Mexico City vrcholí. Od 19.00 hodin můžete sledovat druhé kolo týmové Global Champions League, v níž Prague Lions jsou jedním ze sedmi družstev s čistým bodovým kontem. Budou tak bojovat o ty nejvyšší příčky. Ve 22.30 by měla začít Longines Global Champions Tour Grand Prix Mexico City pro kvalifikované jednotlivce z předešlé soutěže. Vítěz Velké ceny získá kromě štědré dotace i vstupenku do Super Grand Prix při GC Prague PlayOffs 2019, která se uskuteční od 21. do 24. listopadu v pražské O2 areně.
 
Výsledky Global Champions v Mexiku vč. on-line přenosu můžete sledovat na adrese www.gcglobalchampions.com. Kompletní informace o GC Prague PlayOffs najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE