reklama 11B

Parkury v Chuchli navrhnou špičky v oboru. Proběhne Memoriál Jany Holé

ikonka

Chuchle Arena Praha se připravuje na sezonu 2022. Ta dostihová začne 3. dubna, parkurová odstartuje o měsíc později. Celkem na pražském kolbišti proběhne šest skokových mítinků a kurzy budou připravovat špičky v oboru. Chystá se i Memoriál Jany Holé.
24.03.2022 08:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Parkuroví jezdci se mohou těšit v roce 2022 na šest závodů v Chuchle Areně Praha. Každý z nich bude v něčem speciální a kurzy budou při nich připravovat známí course designeři z různých evropských zemí. 
 
„V Chuchle Areně Praha jsme přichystali pro letošní rok celkem šest parkurových mítinků, z nichž jeden bude mezinárodní a bude jej pořádat Czech Equestrian Team. Na programu bude i mistrovství České republiky dětí a juniorů, Český skokový pohár a chceme také uspořádat vzpomínku na stavitelku parkurů Janu Holou. Sezonu pak uzavře Cena Eliota,“ shrnula v úvodu rozhovoru pro EquiRadio sportovní ředitelka Chuchle Areny Praha Markéta Šveňková.
 
První skokové závody se uskuteční až v květnu. „V dubnu se rozbíhá dostihová sezona, ta parkurová začne o měsíc později. Je to nejen kvůli tomu, že v areálu probíhají stavební práce, ale také kvůli počasí. Začátkem května, kdy proběhne Jarní cena, bude již o poznání příjemněji. Závody budou až do úrovně 145 centimetrů a část programu vyhradíme pony jezdcům,“ prozrazuje Šveňková.
 

Čtěte také: Při parkurovém Prague Cupu v Chuchli Pohár národů doplní Světový pohár

 
CSIO3*-W CET Prague Cup se přesunul z května na červen a již za několik málo dnů by měl začít internetový prodej vstupenek. „Jsme moc rádi, že budeme moci CSIO v Praze opět uspořádat. Zatímco v předešlých letech jsme termíny řešili na poslední chvíli, neboť kvůli covidu nebylo jasné, zda závody bude možno realizovat, letos jsme se rozhodli pro červnový termín, kdy je již stabilně pěkné počasí. Zároveň jsme však ještě vyhověli termínům pro uzávěrku kvalifikací na letošní mistrovství světa v dánském Herningu a také mistrovství Evropy v roce 2023,“ konstatuje ředitelka závodů.
 
Novinkou oproti předešlým ročníkům je, že se během jednoho mítinku uskuteční nejen Pohár národů, ale i Grand Prix zařazená do série Světového poháru. „Plánujeme opět tři soutěžní kategorie – CSIO3*-W, CSI1* a CSIYH pro mladé koně. Pro parkurové fanoušky bude samozřejmě nejvíce atraktivní pátek, kdy se pojede Pohár národů, a neděle, kdy mítink vyvrcholí Velkou cenou. Těší nás, že se konečně výrazně zlepšila situace kolem covidu a moc rádi letos přivítáme v hojném počtu diváky. Vstupenky se začnou prodávat 1. dubna v síti GoOut. Kapacita na tribunách bude zhruba 1000 míst a další místa budou ke stání kolem kolbiště. Ve čtvrtek bude vstup zdarma, v pátek, v sobotu i v neděli bude jednotné vstupné 250 korun,“ shrnuje Markéta Šveňková. Zájemci budou moci využít také služeb VIP sektoru. 
 

Psali jsme: Vzpomínka na Janu Holou. Měla cit pro linii parkuru, koně i jezdce

 
Kdo bude připravovat kurzy při CSIO3*-W CET Prague Cupu pořadatelé ještě neodtajnili, na rozdíl od ostatních mítinků. Tak například během červencového mistrovství České republiky dětí a juniorů bude funkci course designera vykonávat Španělka Isabel Fernández. „Ta je pravou rukou Santiaga Varely Ullastrese, což byl vloni stavitel kurzů při olympijských hrách v Tokiu, ale také během již zmiňovaného CSIO v Praze. Do Chuchle zavítá i známý belgický stavitel Marc Debaere, nebo Magdolna Erdélyi z Maďarska, jež je v České republice velmi oblíbená. Ta dorazí na Cenu Eliota,“ dozvídáme se z úst sportovní ředitelka závodiště. 
 
Zářijové závody v Chuchli budou ve znamení vzpomínky na úspěšnou českou stavitelku parkurů Janu Holou. Ta jezdeckou komunitu opustila po těžké nemoci Jana Holá 24. února 2021 ve věku pouhých 53 let. „Chceme tímto na ní vzpomenout. Jana Holá v našem areálu působila pravidelně a byla velmi oblíbenou členkou našeho týmu. Soutěže během těchto závodů budou víceméně tradiční, Velká cena se pojede na úrovni 150 centimetrů a kurzy bude v tomto případě připravovat Zdeněk Krpela,“ upřesnila ve vysílání EquiRadia Markéta Šveňková.
 
Foto: poskytla Markéta Šveňková, Chuchle Arena Praha
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }