reklama 11B

Markéta Šveňková: Příští rok budeme opět vylepšovat areál v Chuchli

ikonka

Cena Eliota uzavřela již potřetí parkurovou sezonu v Chuchle Areně Praha. Jak prozradila v rozhovoru pro EquiTV.cz sportovní ředitelka areálu Markéta Šveňková, kalendář akcí na příští rok je hotov a bude se až na výjimky velmi podobat tomu letošnímu.
19.10.2021 21:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
 
S průběhem letošní parkurové sezony v Chuchle Areně Praha je sportovní ředitelka areálu Markéta Šveňková velmi spokojena. „Na začátku sezony jsme se obávali, jak to všechno bude, když stále pokračovala nákaza covidem-19 a byly i restrikce ohledně herpes viru, který se objevil u koní začátkem sezony. Měli jsme naplánované dvoje mezinárodní závody a museli jsme žádat o výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí. Dva týdny před závody jsme ještě nevěděli, zda ji obdržíme. Nakonec se nám podařilo zorganizovat všechny závody, které jsme měli v plánu, včetně mistrovství České republiky a Velké ceny Prahy v rámci Českého skokového poháru,“ uvedla v rozhovoru pro EquiTV.cz.
 
V těchto dnech již je jasné, jak bude vypadat termínová listina pro sezonu následující s číslovkou 2022. „Museli jsme zkombinovat vše i s dostihovými dny a termínová listina bude velmi podobná jako ta letošní. V plánu jsou mezinárodní závody, které bude pořádat Czech Equestrian Team a my budeme spolupracovat. Získali jsme i pro příští sezonu mistrovství České republiky v parkurovém skákání dětí a juniorů, a i příští sezonu se budeme podílet na jednom z kol Českého skokového poháru. Závěr sezony bude patřit opět Ceně Eliota,“ nastínila Šveňková.
 
Současně upřesnila, že mezinárodní parkurové závody v Chuchle Areně Praha proběhnou pouze jedny, které budou zahrnovat jak Pohár národů, tak Světový pohár. „Proběhne pouze CSIO. Co se týče Chuchle, tak jsme se rozhodli, že se budeme věnovat v nacházející sezoně úpravám a vylepšování našeho areálu. Budeme se tak soustředit pouze na jeden týden mezinárodních závodů, které budou kategorie CSIO3*-W,“ konstatovala. 
 
První skokové závody v pražské Chuchli proběhnou až v květnu a každý měsíc se až do října uskuteční jeden parkurový mítink. „Mezinárodní závody budou třetí týden v červnu a na nás bude navazovat CSI3*-W v Olomouc,“ doplnila Markéta Šveňková v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 
Foto a video: Josef Malinovský
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE