reklama 11D

Nedorostek: Cílem Vivienne Wells zůstává zisk statusu blacktype koně

ikonka

Loňskou sezonu Vivienne Wells ovlivnil tréninkový výpadek po jarní vakcinaci. V roce 2022 se klasická vítězka z rodinné stáje UTRIN pokusí potvrdit blacktype ambice v Německu a ve Francii, řekl na EquiRadiu její trenér Bohumil Nedorostek.
16.02.2022 11:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Předloňská vítězka St. Legeru Vivienne Wells zůstává i jako pětiletá v tréninku. Ve středečním Podcastu Martina Cápa na EquiRadiu to potvrdil její trenér Bohumil Nedorostek.

Hnědka rodinné stáje UTRIN se aktuálně nachází na zimní přípravě u Daniela Touška mladšího v Radonicích a na sezonu se vrátí k Nedorostkovi na hannoverské závodiště Neue Bult. "Dostala teď přestávku, kterou potřebovala a myslím si, že se nám tento rok opět zvedne," řekl Nedorostek.

Vlastní odchovankyně rodiny Touškových byla jednou z velkých osobností předloňského tříletého ročníku. Kromě zmiňovaného St. Legeru si připsala tři klasická stříbra v Oaks a obou exfederálních derby. Loni se v Německu definitivně zabydlela na supervytrvaleckých tratích, ale výsledkově se jí nedařilo. Z pěti startů se umístila až v tom posledním, kdy doběhla třetí v provozním dostihu na 3200 metrů v Dortmundu.

 

Čtěte také: Loni vyhrál v Chuchli, teď Sousa září v Rijádu. Daří se mi, libuje si

 

"Měli jsme s ní loni docela smůlu. Přibližně čtyři týdny před prvním plánovaným dostihem, listed v Hoppegartenu, jsme ji museli naočkovat proti herpesu a chřipce. Po té vakcíně byla hodně unavená a příprava se nám úplně rozpadla. Museli jsme posunout start sezony a pak šla rovnou do těžkých dostihů. Fakticky se dala dohromady až ve druhé polovině sezony. Poslední start se mi líbil, zase se chytila a ukázala bojovný výkon, nicméně jsme si řekli, že už potřebuje přestávku," shrnul Nedorostek, který aktuálně připravuje v Hannoveru 26 koní.

V sezoně 2022 by se chtěl s vlastní odchovankyní rodiny Touškových vrátit k původním cílům. "Nadále věřím tomu, že má na to, aby v Německu dosáhla na status blacktype koně. Cílem tedy bude listed a budeme jezdit na delší dostihy i do Francie," nastínil.

Vivienne Wells loni trénovala společně s klisnou Tangut. Blízká příbuzná vítěze Ceny vítězného oblouku Torquatora Tassa končila sezonu druhou příčkou v St. Leger Italiano a na francouzské dražbě ji za 640 000 eur koupila chovatelská operace Westerberg za 640 000 eur.

"Že se podařilo naplnit cíl, získat s ní status blacktype a prodat za takovou cenu, vnímám jako velký úspěch nás všech," dodal Nedorostek, který se v podcastu na EquiRadiu vrátil i ke své nelehké loňské sezoně a možnostech dalších startů na českých závodištích.

Foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE