reklama 11D

Na konci roku se vracím zpět na Slovensko, prozradil Bronislav Chudyba

ikonka

Slovenský parkurový reprezentant Bronislav Chudyba má v plánu se vrátit na Slovensko. „Když bych chtěl jet na olympiádu do Paříže, tak se mi budou lépe shánět sponzoři doma a v Čechách než tady ve Švýcarsku,“ prozradil pro web Jezdci.cz.
15.08.2021 06:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D

 
Bronislav Chudyba poslední dekádu strávil více v zahraničí než doma na Slovensku. Aktuálně provozuje svoji firmu ve Švýcarsku, kterou založil koncem roku 2019 poté, co ukončil po více jak šesti letech spolupráci s Tinou Pol. Teď ho čeká další stěhování. 
 
„Na Slovensko bych se měl vracet koncem roku, ještě bych měl absolvovat v Portugalsku zhruba šest týdnů Vilamoura Tour, takže předpokládám, že to bude nejpozději v prosinci,“ uvedl v krátkém rozhovoru pro web Jezdci.cz. 
 

Psali jsme: Bronislav Chudyba končí své působení ve švýcarské Sportstall Tina Pol

 
Důvody jsou jak sportovní, tak ekonomické. „Říkal jsem si, že by bylo fajn se vrátit zpět na Slovensko, jelikož většina majitelů koní, které mám, je odtud nebo z Čech a největší business tak dělám tam. Když bych chtěl jet na olympiádu do Paříže, tak se mi budou určitě lépe shánět majitelé koní a sponzoři na Slovensku a v Čechách než teď tady ve Švýcarsku.“
 
A kde tedy bude nově působit? „Budu v BK Sport Horses u Martina Bulíka a Sandry Bulík Kallayové. Je to vlastně místo, kde začala jezdit moje maminka. Teď se tam předělávají stáje s dvanácti boxy, do měsíce by měla být hotová. Je tam vše – výběhy, hala, venkovní jízdárna, přes cestu dostihová dráha. Vše je pěkně pohromadě, a navíc to mám na letiště asi jen 35 minut, takže když budu létat na velké závody, budu mít snadnější cestování,“ plánuje Bronislav Chudyba. 
 

Nepřehlédněte: Bronislav Chudyba: Na MS ze mě spadl stres. Bylo to jako kdysi v Česku

 
S kolika koňmi se nakonec ze Švýcarska přesune, to v tuto chvíli ještě není zcela jasné. Např. se aktuálně jedná o prodeji Lamborghiniho, což je mj. i důvod, proč neplánuje účast na mistrovství Evropy. „Corbin je moc mladý a v případě Lamborghiniho se řeší prodej. Příští rok bych však rád absolvoval mistrovství světa a pak pokračoval dál. Chtěl bych dokázat, že i ze Slovenska se dá jezdit na pětihvězdové závody a dělat tento sport profesionálně. Nezáleží tolik na tom, v které zemi s koňmi jste. Z Bratislavy to máme kousek do Rakouska i Maďarska a na větší závody budeme dál jezdit společně s Radovanem Šillem, takže budeme posílat koně dohromady. Zkraje příštího roku bychom chtěli např. absolvovat podobně jako letos závody ve Španělsku či Portugalsku a odtud pokračovali dál na větší závody,“ plánuje Chudyba. 
 
Ze sportovního hlediska má cíle ty nejvyšší. „Určitě je mým cílem kvalifikovat se na olympijské hry. Nejprve je však potřeba mít dlouhodobý plán a dokázat si udržet kvalitní koně. Určitě jsem motivovaný, ale musím počkat na to, zda se mi podaří sehnat partnery a sponzory, s nimiž se dá plánovat něco dlouhodobého. Je to jeden z důvodů, proč se vracím na Slovensko, abych to dokázal. Věřím, že zúročím dlouholeté zkušenosti ze zahraničí, které jsem nasbíral. Chtěl bych také více pomoci v rozvoji jezdeckého sportu na Slovensku,“ uzavírá Bronislav Chudyba.
 
Foto: poskytl Bronislav Chudyba



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE