reklama 11D

Cenu města Olomouce vyhrál Bronislav Chudyba a nad Tatrou sa blýskalo

ikonka

Slovenský jezdec s českými kořeny Bronislav Chudyba se radoval z vítězství hlavní soutěže sobotního programu CS2I*-W v Olomouci. Cena města Olomouce s výškou překážek 145 centimetrů byla zároveň započítávána do světového Longines žebříčku FEI.
19.06.2021 19:30  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Sobotní Cena města Olomouce měla na startu více jak 60 dvojic, na které čekal náročný kurz s výškou překážek 145 centimetrů. Parkur odpovídal tomu, že se jednalo o soutěž započítávanou do světového parkurového žebříčku Longines Mezinárodní jezdecké federace. 
 
Do rozeskakování postoupilo devět účastníků, kteří překonali základní kolo bez trestných bodů a ve stanoveném čase. Mezi nimi k české radosti nechyběla ani nadějná reprezentantka Tereza Svobodová. Ta si s Kleiner Lordem 16 nakonec odnesla po jedné chybě v rozeskakování pěknou osmou příčku. 
 
Převahu v rozeskakování měli Němci, kterým se v Olomouci tradičně daří. Tentokrát však na prvenství nedosáhli. Z poslední startovní pozice rozhodl soutěž ve svůj prospěch slovenský reprezentant Bronislav Chudyba. Na parkuru sedlal koně Corbina a rozeskakování dokončil v čase 34,79 vteřiny. 
 
Měl tak více jak vteřinový náskok na druhého Marvina Jüngela z Německa, který se prezentoval v sedle valacha Can Jump 2. Elitní trio uzavřel polský zástupce Adam Grzegorzewski s valachem Issem. 
 
Kompletní výsledky a další informace najdete na adrese www.csiolomouc.cz. Po celých pět dnů je možné sledovat on-line přenos prostřednictvím www.equitv.cz, CMH.tv, i-vysílání České televize a stránek pořadatele.
 
Foto: Kateřina Návojová
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE