reklama 11D

Česko-slovenská odveta. Papoušek vyhrál Grand Prix CSI2* Zduchovice

ikonka

Zatímco sobotní Big Tour při CSI2* ve Zduchovicích vyhrál Bronislav Chudyba před Kamilem Papouškem, v nedělní Grand Prix se českému reprezentantovi povedla odveta a pořadí na prvních dvou příčkách si tentokrát s jeho slovenským kamarádem vyměnil.
06.06.2021 15:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Kamil Papoušek a Bronislav Chudyba jsou nejen kolegové, ale i dlouholetí přátelé. A právě v přátelském duchu se nesla odveta Kamila Papouška, když nejprve v sobotní Big Tour při mezinárodních parkurových závodech CSI2* ve Zduchovicích obsadil s klisnou Charlyn druhé místo až za Chudybou s hřebcem Mjanghoj´s Constantinem Z a poté si s ním pořadí v Grand Prix prohodil.
 
Ze čtyřiceti dvojic postoupilo do rozeskakování Grand Prix CSI2* Zduchovice s výškou překážek do 145 centimetrů jedenáct. Na zkráceném parkuru této soutěže započítávané do Longines Ranking FEI se představila i trojice českých reprezentantů z A-kádru, kteří se ucházejí o nominaci do týmu pro olympijské hry v Tokiu. 
 
Ondřej Zvára s Chaccolanem byl velmi rychlý, ale dvě chyby jej odsunuly až na 8. řádek výsledkové listiny. O první příčky bojoval i Aleš Opatrný s Colinem Z, ale na jednu z překážek si to až příliš zkrátil a risk mu nevyšel. Vynucené kolečko pro něj znamenalo penalizaci čtyřmi body, a navíc nejdelší čas rozeskakování. Obsadil tak 7. pozici za Slovákem Radovanem Šillem s Quattro Centem. Ten zopakoval bezchybnou jízdu stejně jako o něco rychlejší Philipp Schober s King of Queens z Německa. Jeho čas 40,29 stačil na pátý řádek výsledkové listiny. Čtvrtý byl Přemysl Adam s Cachasem, jenž se na rozdíl dvou setin přiblížil 40 vteřinám. 
 
O poznání rychlejší byl Kamil Papoušek s Great Feelingem, který dokončil rozeskakování v čase 36,62. Jen o 21 setin pomalejší byl později Bronislav Chudyba s Corbinem a na stupních vítězů tuto dvojici jezdců doplnil Polák Tomasz Miskiewicz startující s klisnou Velvet Lazar. 
 
Kamila Papouška nyní čeká, stejně jako Aleše Opatrného, start při mezinárodních závodech CSIO5* v polských Spotech, což pro něj bude poslední důležitá prověrka před uzavřením nominace pro olympijské hry v Tokiu. 
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE