reklama 11B

Druhá výhra Bena Mahera v LGCT. Vstupenku do Super GP dostal El Dahan

ikonka

Šestý mítink Global Champions v Paříži vyvrcholil Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů, do níž nastoupilo 34 dvojic. Pouze třem z nich se podařilo probojovat do rozeskakování a v něm jako jediný zopakoval bezchybnou jízdu Brit Ben Maher.
27.06.2021 06:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Z trojice rozeskakujících se dvojic v Longines Global Champions Tour Grand Prix Paříže byl nejrychlejší Egypťan Sameh El Dahan na jedenáctileté klisně WKD Aimez Moi. Jeho čas v cíli byl 38,45 sekundy, ale na bodovém kontě měl čtyři trestné body, které jej zařadily na druhý řádek výsledkové listiny za nechybujícího Brita Bena Mahera s desetiletou Ginger-Blue. 
 
Jelikož však Maher vyhrál již ve Valkenswaardu, tak další zlatou vstupenku do Super Grand Prix v rámci galashow světového parkuru Prague Playoffs obdržel další v pořadí El Dahan. Na stupních vítězů pod Eiffelovou věží je doplnila britská jezdkyně Jodie Hall McAteer na valachovi Salt'n Peppa, jež na zkráceném parkuru inkasovala osm trestných bodů. Přesto to pro ni byl největší výsledek její dosavadní kariéry. „Je to neuvěřitelné, je to pro mě splněný sen. Jsem opravdu moc šťastná, že mám příležitost soutěžit na světové úrovni,“ konstatovala. 
 
Nadšený byl i vítěz, který si užíval atmosféru v Paříži plnými doušky. „Byla to jedna z nejtěžších Grand Prix, které jsem za poslední dobu skákal. Ginger-Blue je však přirozeně rychlá, a i díky tomu jsem vyvinul tlak na své soupeře. Atmosféra v Paříži byla jako vždy skvělá. Opravdu mi to chybělo, je to vlastně poprvé po osmnácti měsících, kdy jsme si užívali takovýto aplaus při soutěži,“ uvedl Ben Maher. 
 
Díky vítězství se britský jezdec přiblížil v tabulce LGCT k lídrovi Pederovi Fredricsonovi ze Švédska na rozdíl 17 bodů. Aktuálně jich má Maher 132. O dvanáct méně nasbírala Australanka Edwina Tops-Alexander, přes 100 bodů má ještě čtvrtý Brit Scott Brash. 
 
Série Global Champions zahrnuje celkem šestnáct mítinků. Hned v následujícím týdnu bude pokračovat v Monaku, další zastávkou je na konci července Berlín a po olympijských hrách v Tokiu navážou Londýn, podruhé v sezoně Valkenswaard a Hamburk. V září přijdou na řadu Řím, Mexiko City a New York, finále základní části se odehraje v Šanghaji a vrcholem bude v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: Longines Global Champions Tour
Zdroj: tisková zpráva Longines Global Champions Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE