reklama 11B

Miroslav Trunda testoval třmeny od Decathlonu každý den s osmi koňmi

ikonka

Při našem redakčním testu třmeny Fouganza 500 JUMP s výklopným ramenem uspěly. Zajímalo nás, jak je ohodnotil jeden z českých reprezentantů v jezdecké všestrannosti Miroslav Trunda. Měsíc v nich odezdil i osm koní denně, a tak si udělal jasný názor.
30.03.2021 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Před časem jsme vám nabídli hodnocení redakčního testu třmenů Fouganza 500 JUMP s výklopným ramenem od Decathlonu. 
 
Zhostila se jej rekreační parkurová jezdkyně a spolumajitelka společnosti Equinet s.r.o., Barbora Malinovská. Ve třmenech jezdila téměř měsíc v podstatě denně a byla s nimi velmi spokojena, udělila jim osm z deseti bodů. 
 
O to více nás zajímalo, jestli s nimi bude stejně spokojen i Miroslav Trunda, který je reprezentantem České republiky v jezdecké všestrannosti. Také on měl na testování měsíc, ale používal je podstatně více, neboť v nich odjezdil zhruba osm koní denně.
 

Psali jsme: Testovali jsme třmeny od Decathlonu. Jejich vývoj trval přes tři roky

 
Připomeňme, že i v tomto případě testující jezdec neměl nárok na žádnou finanční odměnu. Zboží mu bylo zapůjčeno na omezenou dobu a pouze v případě, že by byl s produktem maximálně spokojen a bude jej chtít dále používat, tak se zápůjčka může prodloužit tzv. na dobu neurčitou. 
 
Když se Miroslavu Trundovi dostaly třmeny poprvé do ruky, podivil se nad jejich váhou. Jeden totiž váží 550 gramů. „Na první pohled vypadaly jako obyčejné plastové třmeny, ale překvapila mě jejich hmotnost díky ocelovému rámu.“ Co se týče vzhledu výrobku, tak se nad ním příliš nepozastavoval: „Nijak mě neuráží,“ s úsměvem konstatoval.
 
Samozřejmě svoji roli v hodnocení může hrát skutečnost, na jaké třmeny je jezdec zvyklý. „Používal jsem většinu typů třmenů, ale nejvíc mi sedí obyčejné lehké plastové třmeny,“ říká Trunda. V to chvíli jsme trochu znervózněli, jak tedy nakonec celkové hodnocení vyzní. 
 
Kromě jiného nás zajímalo, jak hodnotí výklopné rameno, které má zajistit bezpečnost jezdce v případě pádu. Pro jeho otevření stačí dle informací výrobce tlak o váze čtyř kilogramů. „Bezpečnostní systém se mi líbí a nijak mě neomezuje,“ zhodnotil kladně. 
 
Pozitivní komentář dostaly i další části konstrukce třmenu, jehož hlavní část je z polyamidu, nášlapná plocha o velikosti 7 x 11 centimetrů z termoplastického polyetylenu a rám z oceli. „Vše hodnotím kladně, pouze bych ocenil nižší hmotnost třmenu, abych je mohl použít i pro krosové sedlo. Mám raději třmeny z lehkých materiálů, protože mám rád knedlíky,“ vtipkuje jezdec. Pravý důvod je samozřejmě pochopitelný a podrobněji jej zdůvodňuje v dalším komentáři: „Třmeny jsou velmi pohodlné, dobře drží holeň na koni. Velice rád bych je použil i na krosové sedlo, ale ve vyšších soutěžích je každý gram navíc zbytečné zatížení koně.“
 

Nepřehlédněte: Trunda je nejlepším Čechem ve všestrannosti. 131. místo v žebříčku FEI

 
Pojďme si tedy shrnout základní plusy a mínusy testovaného produktu. „Mezi plusy řadím velmi chytře řešený bezpečnostní systém, třmeny Fouganza 500 JUMP výborně drží holeň na koni a také kladně hodnotím vysokou přilnavost s podrážkou boty. Mínusem je již zmíněná hmotnost, ale pouze ve vyšších soutěžích v krosové zkoušce všestrannosti, nebo pro těžší jezdce,“ konstatuje zkušený jezdec.
 
Ještě nepřišla řeč na cenu, která je 1799 korun. Je to moc, málo, nebo akorát? „Vzhledem k tomu, že se jedná o kategorii bezpečnostních třmenů, tak je cena v porovnání s podobnými produkty velmi příznivá,“ hodnotí Trunda. A jaké je tedy celkové hodnocení výrobku v bodové škále od 1 do 10, kdy desítka je nejlepší známka? „Devět.“ 
 
Hodnocení je tedy nad očekávání pozitivní a o to více nás zajímá, zda s ohledem na vysokou váhu třmenů s nimi jezdec bude chtít dále pracovat a vymění je za ty původní: „Ano, zůstanou na mém drezurním sedle,“ dodává na úplný závěr hodnocení Miroslav Trunda.
 
Foto Adéla Svobodová, poskytl Miroslav Trunda



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE