reklama 11D

Decathlon nabízí: Nemrzněte v sedle, pořiďte si boty Warm Fouganza

ikonka

/PR článek/ Zima v plném proudu a vy při ježdění mrznete? Změňte to! Pryč jsou časy, kdy zimní jezdecké boty byly jen neforemné, při ježdění nepohodlné a vlastně ani pořádně nezahřály. Fouganza představuje nový model vysokých bot 900 Warm Fouganza.
29.01.2021 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Při vývoji zimních bot 900 Warm Fouganza se produktový tým zaměřil hlavně na pohodlí při ježdění, tedy aby boty byly dostatečně teplé, ale zároveň nerušily kontakt holeně s koněm. Tyto boty jsou proto skvělé na vyjížďky i tréninky, ale pro práci ve stáji je doporučujeme přezout. 

Hlavní problém, se kterým se jezdci v zimě potýkají, jsou chladem znecitlivělé prsty a ztuhlé kotníky. Jistě každý zažil nepříjemné píchnutí, když po ježdění seskočil na zem a chvilku trvalo, než se mohl rozejít. Boty 900 jsou vybaveny funkční podešví s vložkou složenou ze čtyř vrstev, které nohu izolují a chlad nemůže proniknout dovnitř. Nemusíte se ale bát, že by kvůli tomu bota neseděla ve třmenech, síla podešve se díky moderním technologiím neliší od klasických nezateplených perek. 

Aby se boty snadno nazouvaly, zapínají se pomocí třech suchých zipů. Ty jsou na první pohled výrazně široké. Větší plocha suchého zipu mu dává větší výdrž a zároveň je holeň více obepnutá. Také se díky tomu přizpůsobí útlejšímu i silnějšímu lýtku. Vnitřek bot je zateplený umělou kožešinou, ta je nejen ve spodní části na chodidle, ale i na holeni. Zde je dostatečně silná vrstva, která zahřeje, ale zároveň není příliš silná, aby tak znemožnila přesné pobídky. Z vnitřní strany lýtka jsou navíc vsadky z umělé kůže pro zlepšení kontaktu s koněm. 

 

 

Údržba je velmi jednoduchá. Umělý materiál stačí otřít vlhkou houbičkou či opláchnout hadicí a následně setřít suchým hadříkem. 

Při odchodu ze stáje doporučujeme vyndat vnitřní vložku a boty umístit na suché větrané místo. Rychleji se z nich odpaří pot a vlhkost, takže druhý den vás budou moci opět hřát. 

Nezapomínejte, že teplé boty jsou základ. Mimo nich je však důležité zvolit správně také další kousky oblečení. Pokud si nevíte rady, pomůže vám článek Jak se obléct, aby v sedle nebyla zima, který najdete na blogu Decathlonu. Veškerou zimní výbavu pro děti i dospělé pořídíte na e-shopu v sekci zimní vybavení pro jezdce. Objednávky si můžete nechat doručit domů, na výdejní místo nebo nejbližší prodejnu.  




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE