reklama 11A

Jedete poprvé na závody? Tady jsou praktické a šikovné tipy Decathlonu

ikonka

/PR článek/ Jedete letos poprvé na závody? Pak by se vám mohly hodit praktické rady a tipy Decathlonu. Například na co nezapomenout, co udělat den předem a co všechno je třeba sbalit. Všechno se dozvíte v tomto článku.
25.05.2022 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Chystáte se letos vyrazit poprvé na závody? Nebo v cestování s koňmi nejste ještě příliš zběhlí? V dnešním článku vám přinášíme tipy od našich jezdkyň, které nasbíraly lety objíždění závodů domácích i zahraničních. Připravit si bílé rajtky a sako, to zvládne každý. Jak se ale na závody zabalit, ušetřit si co nejvíc práce a mít všechno potřebné?
 
Prvním doporučením je sestavit si seznam věcí, může být tištěný, ale dnes asi většina sáhne spíše po poznámkách v telefonu. Snadno se tam jednotlivé položky odškrtávají, ale hlavně ho jde přepisovat podle toho, jak zjišťujete, co s sebou vlastně vozit chcete, a co je zbytečné. 
 
Den před odjezdem se věnujte péči o kožené vybavení. Umyjte ho a ošetřete mazáním, které máte odzkoušené. My doporučujeme přípravky z řady péče o kůži Fouganza. Nezapomeňte se postarat ani o svoje perka s chapsami nebo vysoké boty. Aby zůstaly čisté a hlavně se nepoškrábaly, schovejte je do speciálních obalů. Sedlo, uzdečka i boty tak budou v bezpečí.
 
Smiřte se s tím, že množství věcí, které s sebou potřebujete vzít pro sebe i koně je skutečně velké. Vše se ale krásně složí do jezdecké cestovní tašky Trolley s kolečky, kterou jednoduše odvezete všude, kde je potřeba. Její kapsy vás navíc přímo navádějí, co všechno je potřeba do ní dát. 
 
TIP Decathlonu: při balení postupujte systematicky. Představte si sebe nebo koně a začněte připravovat věci od hlavy a postupujte níže až k nohám. U jezdce to tedy bude vypadat následovně: hlava - helma, trup - tričko a sako, ruce - rukavice a bičík, nohy - rajtky, podkolenky a boty. Díky tomu budete vědět, že jste na nic nezapomněli. 
 
Znáte rčení „kdo je připraven, nebývá překvapen“? U koní to platí dvojnásob. Počítejte s možností, že se vám některá část výstroje rozbije. Určitě neříkáme brát s sebou všechno dvakrát, ale jedny náhradní otěže se s vámi projet mohou. Doporučujeme mít také prázdný kbelík, do kterého budete moci napustit vodu, a univerzální čistící ubrousky nezávadné pro koňskou pokožku. Chybět by nemělo ale ani čištění, včetně rozčesávače, případně čistícího spreje na fleky
 
Závodní oblečení je vždy šito s elegancí, aby si ji zachovalo a nezašpinilo se, mějte s sebou volnější oblečení (například teplákové kalhoty), které můžete natáhnout přes něj. 
 
Kromě vybavení a oblečení nezapomeňte pak také připravit doklady koně a startovní číslo. Dobré je si předem prohlédnout cestu na závodiště, která je především u menších stájí hůře značená a není nic horšího, než přijet pozdě a být ve spěchu už při příjezdu. 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE