reklama 11B

Kateřina Bubáková testovala poprsník od Decathlonu. Cocoe seděl skvěle

ikonka

Naše redakce opět dostala příležitost nezávisle otestovat jeden z výrobků od společnosti Decathlon. Konkrétně se jednalo o pětibodový poprsník Fouganza. Rozhodli jsme se tentokrát požádat o spolupráci úspěšnou juniorskou jezdkyni Kateřinu Bubákovou.
28.04.2022 11:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Kateřina Bubáková je juniorskou reprezentantkou, stříbrnou medailistkou z mistrovství České republiky v kategorii juniorů a mistryní v kategorii pony. Od redakce Jezdci.cz dostala k testování pětibodový poprsník značky Fouganza v tmavě hnědé barvě, který poskytla společnost Decathlon. Na zkoušení měla dva týdny.
 
Je potřeba hned v úvodu podotknout, že jezdkyně v rámci testu neměla žádný nárok na finanční odměnu a výrobek jí byl zapůjčen na omezenou dobu. Pouze v případě, že by byla s produktem spokojena, může si ho ponechat tzv. na dobu neurčitou.
 
Asi není potřeba podrobněji popisovat, že poprsník je určený pro stabilizaci sedla. Díky pěti upevňovacím bodům se sedlo neposunuje dopředu ani dozadu a díky anatomickému střihu nezasahuje do pohybu kohoutku a ramen koně.
 

Čtěte také: Miroslav Trunda testoval třmeny od Decathlonu každý den s osmi koňmi

 
Tento pětibodový poprsník jezdkyni zaujal hned na první pohled. „Velmi se mi líbí jeho elegantní zpracování. Hnědá kůže prošívaná bílou nití je vzhledově opravdu moc pěkná,“ popisuje jezdkyně svůj první dojem.
 
Poprsník se vyrábí ve dvou velikostech, jedna je určena pro větší poníky a malé koně, druhá sedí velkým koním nejen běžné velikosti. „Já jsem poprsník přidělila své klisně Cocoa B, což je nadprůměrně vysoký kůň. Měří přes 175 centimetrů. A i přesto jí produkt velice dobře padl,“ uvádí Kateřina. Produkt má hned v několika místech možnost nastavení velikosti, takže je vhodný i k používání na více koní. Kateřina ho v rámci testování zkusila přenastavit i na své další koně a všem po správném upevnění sedl.
 
Pětibodové uchycení udržuje dobrou stabilitu sedla a je vyřešeno třemi přezkami a dvěma gumovými očky na upevnění k podbřišníku. „Poprsníky a martingaly s přezkami zapínajícími se do podbřišníku mám ráda, usnadňují a zpříjemňují zapínání,“ chválí juniorka provedení a dodává: „Také se mi líbí měkká kůže, která se hned od prvního použití dobře přizpůsobila tvaru koňského těla a nijak ho neomezovala v pohybu.“ Poprsník je vyrobený z hovězí kůže a přezky jsou z nerezové oceli. Takže jeho čištění a ošetřování probíhá stejně jako u běžného koženého vybavení.
 

Psali jsme: Test: Odnímatelný chránič břicha Fouganza vyzkoušela Rozálie Sovová

 

Kateřina vždy klade důraz hlavně na komfort koně. „Líbí se mi i gumové části na poprsníku, které při parkurových soutěžích umožní koni dostatečný pohyb lopatek. Část, která se dotýká kohoutku, je měkce vypodložená, takže nezpůsobuje žádná zranění či nepříjemný tlak na hřbet koně.“
 
Poslední věcí, kterou juniorská reprezentantka vyzdvihla, byly odnímatelné vidlice. „V případě, že bych na nějakého koně nechtěla mít otěže upevněné ve vidlicích, mohu si je jednoduše odepnout a použít poprsník pouze k upevnění sedla,“ dodává Kateřina a současně si pochvaluje otevírací kroužky na otěže, které jsou na koncích vidlic. Díky nim není potřeba otěže rozepínat.
 

Nepřehlédněte: Redakční test uzdečky Fouganza Jump 900. Na první pohled zaujala

 
Cena pětibodového poprsníku je v Decathlonu 1.999 Kč. V současné době se na trhu v této cenové relaci objevuje pouze malé množství těchto výrobků, často je jejich cena i více než dvojnásobná. Kateřina je s produktem nadmíru spokojená, během testování nenarazila na žádné nedostatky a rozhodla se ho na svých koních i nadále využívat.
 
Foto: poskytla Kateřina Bubáková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE