reklama 11D

Je to pokrok v digitalizaci jezdectví, uvedla ČJF o programu Hubertus

ikonka

Při jezdeckých závodech v České republice se od letošního roku postupně začne používat výsledkový software Hubertus, který Česká jezdecká federace zakoupila od společnosti LiveJumping. „Je to pokrok v digitalizaci jezdeckých sportů,“ konstatuje ČJF.
22.02.2022 10:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Česká jezdecká federace zakoupila od společnosti LiveJumping výsledkový software Hubertus. Nákup byl z velké části spolufinancován z dotačního programu Národní sportovní agentury. 
 
„Tento program je velmi známý, oblíbený a již využíván v řadě evropských zemí. Organizátorům, zpracovatelům výsledků a rozhodčím poskytne kompletní on-line servis závodů pro níže zmíněné jezdecké disciplíny,“ uvedli zástupci České jezdecké federace v tiskové zprávě vydané v úterý 22. února.
 
Digitalizace jezdeckého prostředí představuje pro Českou jezdeckou federaci jednu z hlavních priorit. „Od roku 2003 využívá federace pro zpracování výsledků z jednotlivých závodů program ACE Gallop, který však již neodpovídá moderním technologickým standardům a aktuálním potřebám. Vlastníci softwaru navíc nebyli schopni zaručit jeho provozuschopnost a vypověděli do konce roku 2022 další IT podporu této platformy. Na výsledkovém softwaru je ale závislé celé jezdecké prostředí od národní federace, organizátorů závodů až po samotné závodící, kteří se ročně zúčastní tisíců závodních startů. Kolaps systému by tak fatálně ohrozil jezdecký sport v České republice,“ vysvětluje generální sekretář ČJF Petr Kuklík v tiskovém prohlášení.
 
Zástupcům České jezdecké federace se podařilo v rekordně krátkém čase v souladu s dotačními pravidly zakoupit nový program a odvrátit tak kolaps jezdeckého prostředí. „Nutnost moderního výsledkového softwaru rezonovala celou federací již několik posledních let, a tak potřeba pořízení nového výsledkového softwaru byla jednoznačně prioritou od mého nástupu. Absence systému by zásadním způsobem zasáhla jezdecké prostředí v České republice. Díky obrovskému nasazení sekretariátu, výkonného výboru a prezidenta federace se nakonec podařilo situaci velmi efektivně vyřešit. Do jezdectví v ČR tímto přinášíme ty nejmodernější technologie a máme zajištěn provoz jezdeckých závodů do budoucna,“ pokračuje Petr Kuklík. 
 

Čtěte také: Přilákat nové partnery je jednou z priorit ČJF, uvedl Petr Kuklík

Česká jezdecká federace podala Národní sportovní agentuře žádost o poskytnutí dotace pro nákup softwaru 31. srpna 2021. Informaci o kladném posouzení a rozhodnutí o poskytnutí dotace obdržel sekretariát ČJF 15. ve středu prosince 2021. 
 
Podmínkou spolufinancování ze strany poskytovatele však bylo pořízení a předložení finančního vypořádání do konce roku 2021. „Vzhledem k pravidlům čerpání z dotační výzvy byl termín skutečně šibeniční. Program Hubertus byl vybrán na základě nejnižší nabídkové ceny. Usilovnou prací přes vánoční svátky se podařilo realizovat nákup nového softwaru, který byl dokonce pořízen za významně nižší částku, než byl původní předpoklad. Nyní je program majetkem federace,” doplňuje prezident České jezdecké federace Radek Rouč.
 
Software Hubertus je dle informací ČJF kompletním řešením pro zpracování jezdeckých závodů. Rozhodčím, organizátorům a stavitelům poskytuje startovní listiny, živé výsledky a všechny potřebné soupisky a tisky. Součástí je také systém pro automatické měření času, webová platforma, mobilní či desktopová aplikace, která mimo jiné zásadně zjednodušuje proces přihlašování pro samotné závodící. 
 
Systém umožňuje zpracovat výsledky disciplín jako drezura, skoky, všestrannost a spřežení. Umožňuje také zpracovávat výsledky nejen z národních závodů, ale je použitelný i pro mezinárodní závody. Samozřejmostí je online zveřejňování startovních listin a výsledků v reálném čase. Pro lokální místa se špatnou dostupností internetu nabízí také off-line mód. 
 

Nepřehlédněte: ČJF kalkuluje s rozpočtem o 10 milionů nižším. Děláme škrty, říká Rouč

 
„Nabízí také možnost bezpapírového řešení pro zadávání známek rozhodčích v reálném čase. Navíc je plně kompatibilní s časomírami ALGE, Tag Heuer, SECTRO, MicroGate a mnoha dalších. Pracuje také plně s výsledky ve formátu FEI. Obrovským benefitem je vestavěný přenos dat v reálném čase pro televizní a internetové vysílání i zobrazovací modul pro LED tabule,“ upřesňuje výhody softwaru Petr Kuklík. 
 
V rámci České jezdecké federace momentálně probíhá propojení s Jezdeckým informačním systémem (JIS), který je centrální evidencí všech registrovaných jezdců, závodů i výsledků. Postupně také dochází k zapracování lokálních pravidel. „Zkušební režim bude spuštěn v příštích týdnech, kdy budou závody vyhodnocovány v Gallop i Hubertus současně. Plný přechod výhradně na program Hubertus plánuje federace do roku 2023,“ dodává Kuklík.
 
Zdroj: tisková informace České jezdecké federace
Foto: poskytla České jezdecké federace



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE