reklama 11D

Velké plány parkurové omladiny. ČJF má jasno, kdo bude reprezentovat

ikonka

Česká jezdecká federace podrobně informovala o průběhu reprezentační schůzky mládežnické reprezentace, která proběhla před necelými dvěma týdny. Během schůzky proběhla mj. revize jezdců a jejich koní vhodných pro reprezentaci.
10.02.2022 13:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Reprezentační schůzka mladších věkových kategorií parkurových jezdců se konala ve Zduchovicích v pátek 28. ledna.
 
„Jezdci představili svoje soukromé plány a oznámili, kdy budou připraveni nastoupit na reprezentační výjezdy. Jedním z cílů schůzky bylo oficiální představení realizačního týmu. Ten byl pro rok 2022 sestaven takto: reprezentačním trenérem bude Tjark Nagel a pozici jeho asistentky bude vykonávat Iva Eisermmanová. Vedoucím reprezentace byl stanoven Roman Drahota,“ uvedli zástupci České jezdecké federace v příspěvku publikovaném 9. února.
 
V A-kádru dětské reprezentace jsou: Tereza Abíková, Kateřina Benešová, Kristýna Gutová, Klára Hlaváčková, Albert Písařík a Kristýna Veverková. Do B-kádru patří: Adriana Hakrová, Václav Humplík a Karolína Průšová. „Pro většinu jezdců kategorie dětí je plánován první oficiální start v sezoně 2022 na závodech CSIO Zduchovice, kde budou startovat skoro všichni členové reprezentace. Na základě aktuálních výsledků proběhne nominace k zahraničním výjezdům, například na závody v Lamprechtshausenu a v Zuidwolde. Ve Zduchovicích proběhne v tomto termínu také druhá reprezentační schůzka,“ stojí ve zprávě ČJF.
 

Psali jsme: Sezona 2021 byla pro mládežnické kategorie úspěšná, říká Roman Drahota

 
V seznamu juniorů figurují v A-kádru: Eliška Hasnedlová, Anna Helebrantová, Natálie Kovářová, Valentýna Kuková, Mariana Michlíčková, Petra Pařenicová a Oliver Písařík. Do „Béčka“ spadají Kateřina Bubáková, Laura Najmanová, Adéla Opatrná, Viktor Skutecký, Anna Marie Vítek a Kristina Vítek. Junioři mají také C-kádr ve složení: Rozálie Pichrtová, Kateřina Růžičková, Rozálie Sovová a Emma Španko. „Elitní skupina juniorů zahájí závodní sezonu v belgickém Opglabbeeku za účasti reprezentačního trenéra,“ pokračují zástupci ČJF. Zájem startovat prý již potvrdili: Valentýna Kuková, Mariana Michlíčková, Oliver Písařík, Anna Marie Vítek a Kristina Vítek.
 
Následovat budou závody kategorie CSIO v italské Gorla Minore, ve kterých by rádi startovali Eliška Hasnedlová, Natálie Kovářová, Petra Pařenicová, Rozálie Pichrtová a Oliver Písařík. Třetí zahajovací mítink bude představovat dle informací ČJF mezinárodní oficiální mítink CSIO ve Zduchovicích, kde by z mladších juniorů měli startovat: Kateřina Bubáková, Laura Najmanová, Rozálie Pichrtová, Kateřina Růžičková, Viktor Skutecký, Rozálie Sovová a Emma Španko. Výkonnostně silnější junioři by měli startovat v kategorii mladých jezdců, například Anna Helebrantová. Ve Zduchovicích proběhne i druhá juniorská reprezentační schůzka, během které se upřesní nominace pro další závody, jimiž budou Lamprechtshausen či Zuidwolde. Dalším společným plánovaným startem s reprezentačním trenérem bude jedno CSI v květnu, jehož termín se upřesní během února. „Při CSIO Hagen je plánován start družstva, které později pojede na mistrovství Evropy. Pokud se jezdci osvědčí, složení družstva zůstane neměnné. Případní náhradníci by měli startovat při CSIO Zuidwolde,“ lze se dočíst na webu ČJF.  
 

Nepřehlédněte: České jezdce čeká v divizi 1 St Gallen, Sopoty, Falsterbo a Dublin

 

Na seznam reprezentantů v kategorii mladých jezdců jsou v A-kádru: Adam Písařík, Linda Portychová, Tereza Svobodová, Kateřina Tomanová a Sára Vingrálková. Ve skupině B jsou: Anna Kostková, Sofie Najmanová a František Stružinský. První společný výjezd pod vedením reprezentačního trenéra při CSIO Opglabbeek budou předběžně absolvovat: Sofie Najmanová, Linda Portychová, Adam Písařík a Tereza Svobodová. O starty ve Zduchovicích pak projevili zájem: Anna Kostková, Sofie Najmanová a František Stružinský. Ty mohou do družstva doplnit výkonní junioři. „I pro mladé jezdce se v tomtéž termínu uskuteční druhá reprezentační schůzka, na níž se naplánuje další průběh sezony směrem k Zuidwolde, Lamprechtshausenu a Hagenu. Dalším společným plánovaným startem s reprezentačním trenérem bude jedno CSI v květnu, jehož termín se upřesní během února.“ Při CSIO Hagen je plánován start družstva, které pojede na mistrovství Evropy. Pokud se jezdci osvědčí, složení družstva zůstane bez změn. Případní náhradníci by měli startovat při CSIO Zuidwolde. 
 
Termíny závodů reprezentace dětí, juniorů a mladých jezdců:
CSIO Opglabbeek, 7. – 10. 4. 2022
CSIO Gorla Minore, 13. – 17. 4. 2022
CSIO Zduchovice, 23. – 24. 4. 2022
CSIO Zuidwolde, 2. – 5. 6. 2022
CSIO Hagen, 17. – 19. 6. 2022
Mistrovství Evropy v Olivě, 11. – 17. 7. 2022
 
Možné termíny závodů CSI, z nichž bude vybrán 1 pro společný reprezentační výjezd v průběhu května:
CSI Kronenberg, 11. – 14. 5. 2022
CSI **W Šamorín, 12. – 15. 5. 2022
CSI *** Opglabbeek, 18. – 21. 5. 2022
CSI Kronenberg, 18. – 21. 5. 2022
 
„Prosíme reprezentanty, aby do konce února nahlásili, kterých z těchto závodů by se chtěli zúčastnit. Tjark Nagel preferuje Kronenberg, nejlépe ten první, ale z hlediska termínů by byl schopen účastnit se obou,“ doplňují zástupci České jezdecké federace na oficiálním webu této zastřešující organizace jezdeckého sportu v České republice.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský
Zdroj: Česká jezdecká federace



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE