reklama 11C

Ve vytrvalosti to vře. Všichni členové komise ČJF v lednu rezignovali

ikonka

V průběhu tohoto týdne se dostaly na veřejnost neshody mezi členy komise České jezdecké federace a dalšími osobami zabývajícími se touto disciplínou. Důsledkem je výměna obsazení zmíněné komise. Tu nově místo Zuzany Žežulkové povede Marina Novotná.
29.01.2022 21:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Z nedávno publikovaného zápisu zasedání komise vytrvalosti České jezdecké federace, které proběhlo 18. ledna, vyplynulo, že se Zuzana Žežulková rozhodla rezignovat na post předsedkyně odborné komise vytrvalosti. 
 
„Důvodem je neochota nést zodpovědnost za dopady neprofesionálního a populistického působení některých členů ČJF na disciplínu. Komise vytrvalosti podá návrh na odvolání všech svých členů na nejbližší Výkonný výbor,“ zní v zápisu. 
 
Dosavadní členové, mezi něž se řadili kromě Zuzany Žežulkové ještě Antonín Hrdina, Lucie Krejčová, Jitka Schovánková a Vladimíra Šebková, publikovali také v pondělí 24. ledna na stránkách ČJF rozloučení, v němž se více rozepsali o důvodech svého rozhodnutí. 
 
„Nechceme a ani nemůžeme nést zodpovědnost za důsledky jednání některých členů ČJF. Proto jsme již před časem požádali Výkonný výbor o odvolání celé naší komise na jejich příštím zasedání. Je nám líto, že nemůžeme dokončit některé projekty (zejména týkající se databáze JIS). Podařilo se nám však s novým Výkonným výborem nalézt řešení na dlouhodobě neprosaditelné SCM pro vytrvalostní juniory a dále pak pro letošek získat příspěvek na seminář pro jezdeckou veřejnost s odbornými školiteli a příslib finanční podpory pořadatelů prostřednictvím Národního poháru. Doufáme, že nová komise se, stejně jako my, aktivně zapojí do běžného vytrvalostního dění. Přejeme jim, aby jim vydrželo nasazení, se kterým do nové funkce nastupují, a aby pokračovali v rozvoji naší disciplíny tak, jak slibují.“
 
Výkonný výbor ČJF skutečně obdržel rezignaci odborné komise pro vytrvalost a na svém zasedání ve čtvrtek 27. ledna projednal rezignaci všech členů komise vytrvalosti a současně schválil její nové personální obsazení, které dle výše zmíněného bylo již předjednané. Předsedou se stala Marina Novotná, dalšími členy pak Kristýna Miřátská, Tereza Hrubá a Iveta Mullerová.
 
Zdroj: ČJF
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE