reklama 11A

Opatrný: Po prvních CSIO budeme vědět, kdo bude nastupovat v Divizi 1

ikonka

Co obnáší funkce vedoucího seniorské reprezentace ve skokové disciplíně pro letošní rok a jak ji bude těžké, nebo naopak snadné propojit s vlastní účastí v oficiálních týmových soutěžích, prozradil Aleš Opatrný ve čtvrtečním rozhovoru pro EquiRadio.
17.02.2022 12:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Aleše Opatrného jmenoval Výkonný výbor České jezdecké federace novým vedoucím seniorské reprezentace v disciplíně skoky pro rok 2022 ve čtvrtek 16. února. 
 
„Radek Rouč mi zavolal minulý týden s touto myšlenkou, zda bych měl o uvedenou funkci zájem. Nechal jsem si pár dní na rozmyšlenou, on to navrhl na zasedání Výkonného výboru a ten to odsouhlasil,“ uvedl Aleš Opatrný na dotaz EquiRadia, jak vznikl nápad, že by se vedení reprezentace měl ujmout právě on. 
 

Čtěte také: České jezdce čeká v divizi 1 St Gallen, Sopoty, Falsterbo a Dublin

 
„Měl bych rozhodovat o tom, kdo bude vyjíždět na závody kategorie CSIO v Divizi 1 a EEF Poháru národů, případně, zda pojedeme první divizi, obě, nebo se soustředíme třeba jen na jednu. V letošní sezony již padlo dříve rozhodnutí, že pojedeme obě divize. Na mě je, abych vždy rozhodl, kteří jezdci, s kterými koňmi budou nastupovat do jednotlivých CSIO. Dohoda je taková, že vždy mé návrhy musí odsouhlasit Výkonný výbor ČJF, ale Radek Rouč má ve mě plnou důvěru a říkal, že do toho nebude zasahovat. Všechny rozhodnutí budou plně na mně a budu mít od nich stoprocentní podporu,“ pokračuje Opatrný.
 
Česká parkurová jednička tak bude muset rozhodovat v některých případech i o vlastní účasti. „Určitě to budu s pár lidmi promýšlet. I já budu sám nastupovat, i když o tom rozhoduji. Jsou lidi, kteří si budou myslet, že budu nahrávat víc sobě. Ale myslím, že už jsem zkušený a v reprezentaci jsem dostatečně dlouho. Vím, že svého koně budu nasazovat jen ve fázi, kdy budu vědět, že je ve formě,“ konstatuje. 
 
Šéfkou české ekipy by nadále ve většině případů měla být při oficiálních výjezdech členka skokové komise ČJF Markéta Šveňková. „Doufám, že u toho zůstane. S Markétou jsem měl vždy skvělou spolupráci a doufám, že s námi bude objíždět všechny důležité závody. Myslím si, že je v tom skvěle zaběhlá, zná se se spoustou lidí, byla s námi i na olympijských hrách. Takže z této strany si nemyslím, že je důležité něco měnit. Těch závodů však bude hodně a Markéta Šveňková má hodně práce, tak na nějaké CSIO třeba bude muset jet někdo jiný, ale doufám, že na většině bude Markéta s námi.“
 

Psali jsme: Aleš Opatrný byl jmenován vedoucím seniorské reprezentace ve skocích

 
Aleš Opatrný také ve vysílání EquiRadia připomněl, že na EEF Poháry národů bude vždy jezdit jeden jezdec z kategorie do 25 let. „Při EEF musíme nasadit jednoho jezdce U25, takže budu spolupracovat s Romanem Drahotou a Tjarkem Nagelem, kteří jsou manažeři dětské a juniorské reprezentace, aby mi vždy vyslali jednoho jezdce na CSIO.“
 
Zatímco někteří členové reprezentačního A-kádru, jako například Anna Kellnerová či Kamil Papoušek, již mají za sebou první závodní starty v sezoně 2022, Aleš Opatrný se na první závody chystá až začátkem března. „Pátého března odjíždím na tři týdny do Olivy. Poté budu již muset sestavovat první tým na CSIO v Mannheimu, kde se pojede série EEF. O dva nebo tři týdny později je ještě Šamorín. Tato dvě CSIO budou trochu na rozhodnutí, aby se někteří jezdci ukázali a případně nás mohli zastoupit, nebo doplnit v té první divizi,“ dodal Aleš Opatrný.
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE