reklama 11A

Probouzení ze zimního spánku. Čeští jezdci zahajují sezonu v zahraničí

ikonka

Zatímco tento víkend zahájili novou závodní sezonu pouze dva parkuroví jezdci, příští týden přibydou další a první start v roce 2022 čeká také čtveřici českých vytrvalců, kteří vyrážejí do Saudské Arábie. Skokani míří na akce v Opglabbeeku a Exloo.
23.01.2022 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Česká jezdecká federace publikovala seznam zahraničních závodů, na které se chystají naši reprezentanti. Jaroslav Šíma a Dušan Simovski v neděli 23. ledna zakončí účast při CSI v Lieru. Hned další týden si připíšou první starty v roce 2022 Valentýna Kuková, jež má v plánu se představit v belgickém Opglabbeeku, a Linda Portychová. Tu čeká CSI2* v nizozemském Exloo. 
 
Hned čtyři jezdecké dvojice otevřou vytrvalostní sezonu 2022 v soutěži CEI2* na 120 kilometrů v Al Ula. Do Saudské Arábie poletí Gabriela Turková, Lucie Sedláková, Dana Berková a Monika Doubková. Na přihláškách figurují s koňmi Joon Al Badiya, Sahwet Fahed, Faqa Al Badiya a Bahr Al Khair. 
 
V druhém měsíci již bude zahraničních výjezdů podstatně více. Ke Kukové se přidá začátkem února v Opglabbeeku ještě Kristýna Schütte. Ve stejnou dobu odcestuje do španělské Valencie Natálie Kovářová. Druhý únorový týden pak ožije českými barvami Oliva. Držet palce tam budeme moci Anně Kellnerové, Oliveru a Albertu Písaříkovým i jejich trenérce a stále aktivní jezdkyni Kateřině Veselovské. 
 
Také v dalších týdnech se bude závodit ve Valencii, Olivě, ale také v Lieru či Riesenbecku. Poslední únorový víkend mají naplánovaný výjezd do italské Gorly Minore Nikola Bieliková a Eliška Hasnedlová. V termínu 24. až 27. února se pak koná v San Giovanni in Marignano CDI3*, kde bude reprezentovat Českou republiku Eleonora Kinsky dal Borgo.
 
Zdroj: ČJF
Ilustrační foto: tiskový servis MET Oliva



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE