reklama 11B

Jaroslav Abík je mistrem ČR ve všestrannosti. Titul v U25 má Orctová

ikonka

Mistrem České republiky 2021 ve všestrannosti se stal Jaroslav Abík. S Madockem sice při závěrečném parkuru chyboval, ale penalizaci se nevyhnuly ani jeho hlavní soupeřky. S rozdílem necelé chyby skončila druhá Lucie Příhodová s Cry Boyovi.
01.08.2021 19:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Na medailových pozicích soutěže seniorů se ani po nedělním parkuru mistrovství České republiky ve všestrannosti pořadí příliš nemíchalo, přestože se na kolbišti v severočeských Vrchovanech nevyhnul penalizaci žádný z adeptů na medaili. 
 
Jaroslav Abík v sedle Madocka inkasoval čtyři trestné body, stejně jako druhá Lucie Příhodová s Cry Boyem. Adélu Císařovou s Chestertonem muselo velmi mrzet 12 bodů na parkuru, neboť z třetí příčky po dvou dnech z toho nakonec bylo jen páté místo. Bronzovou medaili České jezdecké federace si tak nakonec pověsila Diana Lochmanová, ta v sedle Simona 14 dokončila kurz skokové části šampionátu se čtyřmi body.
 
Čtvrtá se nakonec umístila Gabriela Slavíková s Grantem 32, ta dokončila s 5,2 body. Třetí po drezuře byla Kristýna Krakovská se Zackem, ale po zátěži 7,6 body z krosu se propadla na čtvrtý řádek a v závěru soutěže inkasovala dokonce 12,4 bodů, což znamenalo zařazení do šesté kolonky konečné výsledkové listiny. 
 

Nepřehlédněte: Těžký kros v Tokiu zvládli Češi se ctí. Doufají v co nejlepší parkur

 
V kategorii U25 soutěžní dvojice příliš nechybovaly. Vítězství uhájila po čisté jízdě Eliška Orctová s Kireou. Kvůli dvěma chybám skončila šestá Barbora Vaňková s Rivierou 7, a tak se na druhé místo vrátil Matěj Sukdolák na Qaidovi, jenž byl další z bezchybných ve skokové zkoušce. Stejně tak udržela nulu na bodovém kontě Barbora Šeligová s Expressem-EV, čímž si zajistila bronz. Kousíček od medaile byla Ulrika Kopřivová s Icarou, ale nesměla by chybovat, což se stalo. Takto zůstala čtvrtá.
 
Po soutěži starších juniorů musela být hodně smutná Tereza Látalová. Ta na Pedrovi 9 před parkurem vedla s 28,26 body, ale kvůli penalizaci 9,6 body zůstala bez medaile čtvrtá. Mistrem se tak stal Viktor Regnard v sedle Eltia, jemuž na kontě přibyly jen čtyři body a cekem ji tak nasbíral 33,86. Anna Havlová s Dexterem 5 poskočila na stříbrnou pozici díky šesti bodům a jen s rozdílem tří setin bodů vybojovala pomyslný bronz Eliška Ciarkowska z Kimou-H.  
 
Vítězkou kategorie mladších juniorů je Nela Havelková s koněm Ladaron 1. V soutěži dětí nenašla přemožitele dvojice Kristýna Přikrylová a Lowen. V pony kategorii dětí od 10 do 13 let se stal mistrem Marek Pokorný s poníkem Griffin the Bravenheart, mezi jezdci od 13 do 16 let pak Adéla Dětková s Šejnou 3. 
 
Foto: Marcel Runštuk



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE