reklama 11B

Pozice lídrů při MČR všestrannosti beze změn. Abík vede o čtyři body

ikonka

Mistrovství České republiky ve všestrannosti pokračovalo ve Vrchovanech sobotním krosem. Ten změny na vedoucích pozicích nepřinesl. V kategorii seniorů dál vede Jaroslav Abík s Madockem, který zvýšil náskok před Lucií Příhodovou na Cry Boyovi.
31.07.2021 19:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Jako jediný dokázal mistrovský kros ve Vrchovanech překonat bez penalizace Jaroslav Abík v sedle Madocka, který vedl již po drezuře. Do parkuru tak pokračuje s 28,57 body. Druhá Lucie Příhodová s Cry Boyem přidala v krosu 2,8 bodu za překročení času, a tak má již skóre penalizace 32,48. Stále tak drží ztrátu na vedoucího jezdce na méně než jedné chybě v závěrečné části. 
 
Kristýna Krakovská se Zackem se po zátěži 7,6 body propadla na čtvrtý řádek průběžné výsledkové listiny za Adélu Císařovou s Chestertonem. Její výsledek po dvou dnech je 37,32 bodů, tedy o 28 setin méně než v případě Krakovské. Té navíc šlape na paty Marie Spolíková na Hanah, která ztrácí 34 setin bodu. 
 
V soutěži jezdců do 25 let vede dál dvojice Eliška Orctová a Kirea, která dojela terénní zkoušku čistě a má jen 29,39 bodů. Bez penalizace šla i Barbora Vaňková s Rivierou 7, na jejímž kontě je nyní 34,39 bodů. Ta se díky tomu posunula před Matěje Sukdoláka na Qaidovi, avšak jen o jednu setinu. Dalších sedm setin dělí od medailové pozice Ulriku Kopřivovou s Icarou. 
 
Lídrem v kategorii starších juniorů zůstává Tereza Látalová na Pedrovi 9 s 28,26 body. Čtrnáct setin pod hranicí 30 bodů mají nadále Viktor Regnard a Eltio. Patnáct setin přes tuto magickou hranici si drží stále třetí Anna Havlová s koněm Dexter 5. 
 

Nepřehlédněte: Česká radost i zklamání z olympijské drezury. Teď už je na řadě kros

 
Mezi mladšími juniory se také na nejvyšších řádcích změna nekonala, neboť Nela Havelková a Ladaron 1 nezaznamenala v krosu žádnou penalizaci, stejně jako druhá Andrea Novotná s koněm Kurier. Velmi blízko k mistrovskému titulu je v soutěži dětí dvojice Kristýna Přikrylová a Lowen, ale od nejbližších soupeřů má odstup menší, než je jedna chyba na parkuru. O pouhé desetiny vedou v pony kategoriích Nikola Hlavatá s Šejbou a Anna Balcarová s Limetree Im The Only One.
 
V neděli mistrovství České republiky všestrannosti pokračuje ve Vrchovanech skokovou částí. Přímý přenos z ní nabídne od 9:00 hodin internetová televize EquiTV.cz.
 
Foto: Marcel Runštuk



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE