reklama 11B

Equinews: Lochmanová úspěšná v Borové. Bujnoch mistrem v reiningu

ikonka

Při mezinárodních závodech ve všestrannosti, které hostila Farma Borová, se dařilo Dianě Lochmanové. – Jonáš Bujnoch vyhrál při mistrovství České republiky v reiningu. To se tradičně konalo v Kozlovicích. Podrobnosti přináší Equinews.
15.09.2021 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Diana Lochmanová skončila při CCI3*-S v Borové třetí. Vyhrál Mergler

Jihočeská Borová se stala během druhého zářijového víkendu dějištěm mezinárodních závodů ve všestrannosti. Soutěže CCI byly vypsány ve třech úrovních. Na úrovni dvou hvězd se jely soutěže v krátkém i dlouhém formátu, hlavní kategorií byla CCI3*-S.
 
Kategorii CCI2* v takzvaně krátkém formátu ovládla německá jezdkyně Anna Katharina Vogel, která obsadila první i třetí místo. Vítězným koněm byla osmiletá klisna Lucky Bon Bini, s níž Němka zaznamenala výsledek 31,7 trestného bodu. Mezi dva koně této jezdkyně se na druhé místo dokázala vklínit česká reprezentantka Eliška Orctová s trakénskou klisnou Kireou.
 
V dlouhém formátu dvouhvězdové soutěže se dařilo dalším českým dvojicím. Hned tři se dostaly do TOP5. Lucie Příhodová sedlala hnědáka Cry Boye a po velmi dobré drezuře a bezchybném parkuru dojela celkově čtvrtá. Třetí místo brala Adéla Císařová s českým valachem Chestertonem, která předvedla druhou nejlepší terénní jízdu. Stejná jezdkyně obsadila také konečnou druhou příčku, a to se sedmiletou klisnou Amanou, s kterou si do výsledkové listiny zapsala 35,4 trestného bodu. O dva trestné body méně nasbírala Rakušanka Amy Rose Frühwirth na hnědákovi Gin Tonic 150 a radovala se tak z vítězství v kategorii CCI2*-L.
 
Nejvyšší obtížnost měla soutěž CCI s třemi hvězdami v krátkém formátu. V té skončil těsně pod stupni vítězů Miroslav Trunda, který se představil s klisnou Ideale Coeur De La Licorne. Úspěch slavila česká dvojice Diana Lochmanová a Simon. Ta inkasovala během třech zkoušek celkem 37,3 trestného bodu, což stačilo na třetí místo.
 
Stejné skóre zapsal také Němec Hannes Mergler na valachovi Shibasaburo a zařadil se na druhou příčku. Tento jezdec se představil i s klisnou Shigou. S tou zajel druhý nejlepší výkon v drezuře, nechyboval v krosu ani parkuru a s výsledkem 29,5 trestného bodu si dojel pro vítězství.
 

Jonáš Bujnoch získal mistrovský titul v reiningu. Druhá byla Šalková

Mistrovství České republiky v reiningu hostily tradičně severomoravské Kozlovice, a to ve dnech 11. a 12. září. O medaile se závodilo v pěti kategoriích. V té seniorské vybojoval prvenství Jonáš Bujnoch s hřebcem LV Barny Remedys.
 
V mistrovské soutěži mládeže si pro zlato v Kozlovicích dojela Thea Karasová, která sedlala pětiletého valacha Playin For Big Guns a získala s ním ve dvou kolech 428 bodů. V amatérském šampionátu se z titulu mistryně republiky radovala Martina Lissová, která startovala s hřebcem BR Sparky Hollywood. Kategorii Junior ovládl Marián Štihel na hřebci SK Cocoa Whiz, který od rozhodčích dostal ve dvou jízdách 425 bodů. O dva a půl bodu porazil stříbrnou Markétu Šteyerovou v sedle valacha April Whizrima.
 
Bronzovou medaili v kategorii seniorů si z Kozlovic odvezla Helena Gritzbachová. Ta se představila s šestiletým hřebcem SK Great Sayos a její výsledek měl skóre 419,5 bodu. O deset bodů více zaznamenala Klára Šalková v sedle klisny SK Chic Victory a vybojovala tak titul vicemistryně České republiky. Seniorské zlato si na krk pověsil Jonáš Bujnoch. S šestiletým hřebcem jménem LV Barny Remedys zaznamenal ve dvou kolech vysoké hodnocení 445 bodů.
 
Foto: Karel Rozboud



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE