reklama 11B

Galashow světového parkuru v číslech: 240 koní, 40 kamionů s pískem

ikonka

Necelé dva dny dělí závodníky, diváky a organizátory od zahájení třetího ročníku galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Pražská O2 areny se změnila v centrum nejlepšího světového parkuru, který bude možné od 18. do 21. listopadu možné vidět.
16.11.2021 16:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Než se samotné přípravy přesunuly do centra závodního dění, samotné O2 areny, bylo nutné postavit celé zázemí okolo. 

„Do dnešního dne jsme dělali téměř deset dnů vše proto, aby mohly dorazit první kamiony s koňmi, pro které je kolem O2 areny připraveno kompletní servis jako velkokapacitní stany, boxy pro koně, jejich zázemí, zázemí pro jezdce a pro ošetřovatele. Na stavbě se podílelo více než 100 lidí,“ shrnul ředitel organizačního výboru Jan Andrlík. Ve venkovních stájích bude ustájeno 240 koní. 

Koncem minulého týdne se už zhruba dvě stovky techniků a členů realizačního týmu akce věnovaly přípravám O2 areny, kde budou probíhat všechna závodní klání a O2 universa, ve kterém bude situováno opracoviště. 

„Uvnitř se věnujeme finálním instalacím veškerého vybavení k audiovizuální show, dolaďujeme sportovní povrch, v pondělí odpoledne jsme navezli písek, který je z Lipska a Mnichova jako povrch speciálně určený pro vnitřní účely.  Celkem do Čech dorazilo čtyřicet kamionů,“ doplnil Jan Andrlík. 

Během čtyřdenního programu budou moci diváci zhlédnout jak koňskou, tak uměleckou show. Každý den se představí padesát akrobatů a tanečnic v umělecké show a dvacet účinkujících koňské show. Nedílnou součástí jsou světelné a zvukové efekty, díky kterým získá O2 arena jedinečnou atmosféru a fanouškům přinese neopakovatelné emoce. 

Kvůli nim přivezlo deset kamionů do areálu 50 tun audiovizuální techniky a závěsných konstrukcí, včetně 120 závěsných motorů, které pod stropem drží 700 m konstrukcí. Na těchto konstrukcích je umístěno 300 výkonných světel. Na propojení audiovizuální techniky bylo použito přes deset kilometrů kabeláže. 

První jezdecké dvojice budou mít možnost trénovat na opracovišti v O2 universu už ve středu. „Jezdci z takzvaných pětihvězdičkových soutěží si zde budou moct skočit malý parkur, pro ‚dvě hvězdy‘ potom totéž proběhne ve čtvrtek s možností tréninku i na hlavní hale. Letošní novinkou je to, že budou tréninky v O2 universu přístupné všem divákům, kteří dorazí. Nejen pro diváky, ale i pro samotné jezdce to bude velmi zajímavá zkušenost,“ dodala sportovní ředitelka Prague Playoffs Markéta Šveňková. 

Kompletní program včetně umělecké show v režii Michala Cabana, závodního i doprovodného programu je k dispozici na webu akce www.pragueplayoffs.com. Vstupenky na prestižní parkurovou akci jsou stále v prodeji v síti Ticketmaster a Ticketportal, k dispozici budou rovněž na pokladnách O2 areny.

Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs
Foto: oficiální fotobanka GC Prague Playoffs




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE