reklama 11A

Zvára již nasál atmosféru O2 areny. Cento se tam přijede jen rozloučit

ikonka

Český reprezentant Ondřej Zvára měl možnost v pondělí 15. listopadu obhlédnout areál O2 areny a na vlastní oči se přesvědčit, jak pokračují přípravy galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. V rozhovoru prozradil detaily k rozlučce Cento Lana.
15.11.2021 18:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
„Vypadá to zase skvěle, jsem vždycky velmi mile překvapený, jak se do centra města dokáže dostat vše, co k tomu sportu potřebujeme. Zatím jsem nestihl proběhnout všechno, ale co vidím stáje, lonžovací arénu, mycí boxy, tak vše je připraveno na skvělé úrovni a je vidět, že se to tu nedělá poprvé, a že to realizují lidé, kteří vědí, co dělají,“ uvedl při pondělním mítinku se zástupci médií Ondřej Zvára.
 
Účastník olympijských her v Tokiu původně plánoval při závodech Global Champions Prague Playoffs startovat se svojí dlouholetou stájovou jedničkou Cento Lanem, ale nakonec se rozhodl, že se tento sedmnáctiletý hřebec v O2 areně už jen symbolicky rozloučí se sportovní kariérou. „Udělali jsme menší změnu. Cento lano už závodit nebude, protože byla dlouhá přestávka od mistrovství Evropy, a přece jenom už má pán svoje léta. Proto je těžké ho znovu dostat do formy a kvůli tomu, že jsem se na konci sezony více věnoval mladším koním, tak už jsem ten čas nezvládl tak pěkně poskládat. Nechtěl jsem Cento Lana přivádět do nějakých situací, kdy by nebyl připraven na 100 %, tak jsme se nakonec rozhodli, že se přijede jen rozloučit a zažije tu ještě atmosféru závodů. Já myslím, že fanoušci uvidí v sobotu, že se těší skvělému stavu, a že bude určitě dělat show, jako dělal celý život, i při té rozlučce,“ zdůvodnil jeho jezdec.
 
Ondřej Zvára však o aktivní účast při galashow světového parkuru ochuzen nebude, neboť si do Prahy veze i čtrnáctiletého hřebce Quimera-M. „Quimero je připravený, v Šamoríně skákal výborně. Šel jsem tam s ním tréninkově parkury a všechny tři absolvoval čistě. Skákal jsem s ním i doma a cítil se skvěle, takže se moc těším na výsledky s Quimerem,“ dodal Ondřej Zvára. S tímto koněm by se měl představit hned při čtvrteční zahajovací soutěži s překážkami vysokými 145/150 centimetrů. Podle toho, jak se bude jeho koňský svěřenec cítit, tak se rozhodne o dalších startech v soutěžní kategorii CSI5*. Ta pokračuje ještě v pátek a v sobotu. 
 
Foto a video: Radim Kaller
Reportér: Josef Malinovský
 
 



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE