reklama 11D

Dění v týdnu: Češi v cizině. Početná drezurní ekipa míří do Zakrzowa

ikonka

Čeští jezdci se během předposledního říjnového víkendu představí na několika zahraničních mítincích. Zastoupení budeme mít na parkurových, drezurních a vytrvaleckých závodech. Nechybí také reprezentace spřežení na mistrovství světa.
20.10.2020 16:02  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Libuše Mencke na snímku Stanislava Pitely

 

Parkury v Itálii, Belgii a Polsku

 
V italském San Giovanni setrvává už druhý týden Kamil Papoušek, aby se tam, stejně jako v minulém týdnu, představil v sedle svých koní na CSI2* a CSIYH. V přihlášce má zapsaného pro dvě hvězdy hřebce Warnesse společně s Lokim a Great Feelingem.
V polských Michalowicích by měly při CSI1* a CSI2* startovat Kateřina Tomanová, Nina Kaločová, Barbora Kejvalová a Eliška Hrdá. Do do Opglabbeeku v Belgii pak zamířila Tereza Veselá.
 

Početná drezurní výprava v Zakrzowě

 
Zakrzow v Polsku je tradičním cílem českých drezurních reprezentantů. Ani závody konané od 22. do 25. října nejsou výjimkou. Soutěže CDI-W bodované do Světového poháru pojede Libuše Mencke se Syriem. Navíc se Sandokanem nastoupí i do CDI2*. Tatáž úroveň čeká Kamilu Kotyzovou s Linet, Fabrizia Sigismondiho na Elegantovi a Hanu Vášáryovou s valachem Santos Dumont. 
 
České dvojice se objeví i v dalších vypsaných kategoriích. Johana Vášáryová s Firestonem a Daniela Prokešová s Valmontem pojedou dětskou rundu CDIch-A. Závodit budou i juniorky Eliška Skřivanová (Farewell), Julie Sekaninová (Rock For Hit) a Tereza Matoušková (Paolo Il Bello).
 
S poníky do Polska vyrazila Julie Pásková, která bude závodit na hnědákovi Fleuramos Sem. Do CDIP nastoupí i Daniela Prokešová, sedlat bude Borise.
 

Mistrovství světa jednospřeží hostí Pau

 
Ve francouzském Pau jsou už od neděle 18. října dva čeští zástupci reprezentace jednospřeží. Od čtvrtka se tam zúčastní světového šampionátu. Daniel Bejr bude zapřahat hnědáka Sheldona Coopera a Markéta Sedlinská dovezla klisnu Conversano XIII-14.
 
Pro úplnost nesmíme zapomenout na vytrvalost. Dvojice Simona Ratajová a Ajradah AQ se chystají na CEI1* do Vivara v Itálii. 
 
Ilustrační foto: Stanislav Pitela



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE