reklama 11C

Dánská výhra. Západoevropský Světový pohár v drezuře 2020/2021 zahájen

ikonka

Během uplynulého víkendu se uskutečnilo první kolo západoevropského Světového poháru v drezuře sezony 2020/2021. Hostil jej dánský Aarhus. V sobotní Grand Prix i v nedělní GP Freestyle vyhrála domácí dvojice Cathrine Dufour a Bohemian.
19.10.2020 16:37  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Úvodní kolo Světového poháru v drezuře – FEI Dressage World Cup™ 2020/2021 Western European League – hostil dánský Aarhus. V obou Grand Prix se na prvních třech příčkách objevila stejná jména.
 
Z dvojité výhry se radovala domácí dvojice Cathrine Dufour a Bohemian. V sobotu obdržela známku 83,435 %, v nedělním küru pak dokonce 88,200 %. „Bohemian byl v Grand Prix opravdu skvělý. Dnes jsem ho musela trochu tlačit, ale je čím dál odvážnější a miluje, když je v aréně,“ uvedla Cathrine Dufour.
 
Němka Isabell Werth s koněm Emilio 107 byla dvakrát druhá. První den byl rozdíl poměrně výrazný, neboť rozhodčí ji ohodnotili 77,978 %. V nedělní volné sestavě se již naopak jednalo ztrátu několika desetin procenta – hodnocení bylo ve výši 87,845 %.
 
Také třetí cena putovala do Německa. Zasloužila se o ni Jessica Von Bredow-Werndl v sedle Zaire-E. V sobotu zajela úlohu Grand Prix za 77,348 %, za nedělní sestavu na hudbu pak obdržela 85,335 %.
 
Další kola drezurního Světového poháru měla proběhnout v Lyonu, ve Stuttgartu a v Madridu. Na žádném z uvedených míst v říjnu a v listopadu ovšem závody neproběhnou. Zatím je počítáno s druhým kolem v Salzburku od 3. do 6. prosince. To bude jediné kolo před Vánocemi. Londýnská Olympia totiž také letos neproběhne. Třetí zastávkou by se mohl stát na konci roku Mechelen. Jistotu však bohužel v dnešní době nemají žádní pořadatelé.
 
Foto © FEI/Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE